Etiketter

Det blev en kort natt mellan fredag/lördag i helgen. Vi kom i säng vid midnatt och så var det upp igen vid 4-tiden för senast 4.30 skulle vi åka till Laholm.
Vi blev lite sena när alla djur skulle ha mat och vatten innan vi åkte och med 45 min kvar tills bussen skulle gå så kom vi iväg. Trots att vi blev sena så var vi ändå på plats före kompisarna som hade halva vägen att köra.

5.30 vallades vi in i bussen och som tur var så fick vi platser ganska långt fram så bussresan blev behaglig utan illamående!

Resan ner till Helsingborg var behaglig och skön och alla var på gott humör. Vi åkte med kompisens jobb och hela bussen var full av busschaufförer, tillika människor jag aldrig hade träffat (förutom Teskedspappan och kompisarna). Det var sköna människor så det skrattades friskt!

Utanför Köpenhamn var det dags för frukost, eller ja frukost och frukost, var mer ett gående julbord utomhus! Det var korv, skinka, julskinka, ägg, sill, rödbetssallad, ost, potatissallad osv.
Jag. Blev. Mätt.

Vi drog vidare mot Tyskland och Rödby/Puttgarden och vi landade så småningom i Burgh där vi handlade det där som kommer i vätskeform i små burkar och flaskor…. Bussen lämnade stället ”en smula” tyngre än vad den anlände…. den kluckade nog också lite lätt där på motorvägen…


Vi kom fram och installerade oss på rummen och sedan var det ut på marknaden och vi traskade runt länge och tittade på allt, drack Punsch (glögg) och amarettochoklad. Jag åt nåt som var sketagott och det var typ som små klenäter med florsocker på och så fick man dem i en påse och en träpinne att äta med…vägen in till Kiel var helt magisk, solen på väg ner, dimma och kallt med lite snö på marken…. det var en suddig värld i rosa och ljusblått, jag ville flera gånger stanna och gå på fotosafari.

Vi avrundade marknaden med att gå in på ett mikrobryggeri och käka Schweinhaxe med surkål och dricka illvillig färsköl. Den var jättegod men vips så var man totallurvig i luvan!

Vi tog oss tillbaka till hotellet och satte oss med sällskapet och pimplade lite starkt… Vi fick en servitör som var riktigt odräglig och som gick runt och muttrade på tyska, när det väl avslöjats att Teskedspappan och kompisen kunde tyska bra så försvann han. Han insåg väl att han bajsat i det blå skåpet…

Kvällen avslutades tidigt efter den tidiga morgonen och långa vandringen på marknaden….

Efter en lång natts ostörd sömn så vaknade vi till en ordentlig snöstorm och det kändes oroligt att åka buss i 45 mil. Chauffören körde så lugnt och säkert så man lugnade sig snart och kopplade av och njöt av resan istället. Jag stickade hela vägen från Kiel till Laholm…

Vi var hemma vid 19-tiden på kvällen och 10 min senare kom Farmor och levererade barnen. Helgen har varit helt enorm och välbehövlig både för mig och Teskedspappan tror jag….

Tack till kompisarna som genast tänkte på oss när det blev avhopp *pussa*