Etiketter

Klicka för att läsa 

Som Hallandsposten skrev om häromdagen.

Och i vanlig ordning kan inte tidningen skriva helt enligt verkligheten.

Nej, anmälan rörde inte några andra djur, enbart Lille Ivan som är en osedvanligt korkad tupp som inte kan klockan och kunde dra igång och gala mitt i natten. Vi trodde däremot inte att han hördes, då vi knappt hörde honom in i vårt sovrum som är beläget i direkt anslutning med hönsens fd hönshus och som även befinner sig på baksidan från grannens hus sett.

Nej, han gick inte ute på nätterna utan var instängd. De var tom instängda på snävare tidsram än vad reglerna påbjuder. Reglerna säger 7-20 som de får vara ute. De gick ut 7.30-16.00 pga att de självmant gått in tidigare. Däremot var inte hönshuset så pass bra isolerat att den lille kanaljen inte hördes ut.

Tuppen gal i dagsläget mycket mindre efter att han har kommit till ro här hos oss. De har även flyttat in i uthuset och hörs knappt ut på gårdsplanen längre.
Tidsgränsen som grannen angav, genom miljö och hälsoskydd, på kl 10 för utsläpp på vardagar är inte på något sätt acceptabel. Hönsen har rätt att gå ute 7-20 och vi har sträckt oss till kl 9, tidigare hade vi kl 10 på helger men nu släpper vi ut dem kl 9 veckan igenom.
Däremot vägrar de stora hönsen att gå ut nu när det är snö ute och Ivan går inte gärna ut mer än en liten stund mitt på dagen.

Vi samarbetar både med kommunen och grannar så att djuren stör så lite som möjligt, men det kräver ju att man kommer till oss och pratar med oss och framför sina önskemål. Det är bara beklagansvärt att denna granne inte ansåg att vi var värda att prata med utan ringde kommunen direkt utan det ligger ju även i hens eget fat då det försämrar den sköna grannsämja vi har på gatan, eller bland de flesta av oss i alla fall…

Vi hoppas ju att denna granne kommer till oss i framtiden med eventuella klagomål och så kan vi komma fram till en kompromiss direkt. Nu har vi ju papper på vad vi har att rätta oss efter, tack vare miljö och hälsoskydd vilket vi redan har fixat, och allt annat går att lösa också, men det kräver ju kommunikation direkt och inte genom kommunens representant….