Etiketter

Jag lyssnade på P3 nu vid 8-tiden när jag satt i bilen på väg hem från barndumpning vid skolbussen. Då gick de igenom nya radioprogrammet P3 Nyheter (tror jag) och då pratades det om en tidning som hade sålt som smör för de hade en framsida på ett nummer som sa ”Kändisarna som är för tjocka eller smala” (eller liknande)…
Då säger människan nåt som ”varför är vi så fascinerade av kändisar som har gått och blivit fula?!

For real?! Om man går upp i vikt eller tappar vikt så blir man automatiskt ful?! Ursäkta mig vilket enormt dravel!

Det är just det här som är så hysteriskt med hela utseendemanin och vikthetsen i samhället. Vi klassas som fula så fort vi avviker! Jag som alltså drar på några kilo för mycket är alltså automatiskt ful?

Det tänker jag inte gå med på!

En människa som är elak, självisk och ogin är ful! En människa som är lite över-/underviktig är inte ful!

Det är samma sak med iTrim och Viktväktarnas vikthetsreklamer i tv, jag blir så trött!! Släpp hysterin över din vikt, rör på dig och ät hälsosamt så spelar lite övervikt ingen större roll!

Varför vill jag gå ner i vikt?! För att min släkt har problem med knäna när de blir äldre och jag har redan ont i knäna, det är min orsak och för att öka min rörlighet. Dock kommer jag aldrig bli ”normalviktig” det är liksom bara att inse men jag går inte med på att jag måste vara ful bara för att jag har lite fluff runt midjan…