Etiketter

Ja, nu pratar jag inte om att bli gravid, utan hur man ser om ägget är befruktat som man knäcker till t ex pannkakssmeten.
Det har ingen som helst betydelse för pannkakssmeten men jag som ska kläcka fram kycklingar efter mina hönor kan ju behöva veta om tuppen gör sitt jobb och hittills har jag ingenting att klaga på Kalles insatser i hönsgården. Alla ägg jagh hittills har knäckt från Brahmorna har varit befruktade , även det här ”nybörjarägget”….

Det här ägget är det första från en av Brahmorna och är befruktat. ”Groddfläcken” är tydlig och har liksom ringar, här ser man även att den är lite oregelbunden i det vita. Den är tydligare i verkligheten än vad den är på bilden och tyvärr gick gulan sönder när jag letade efter den men det syns ändå

Jag kan inte säga att jag har rätt men så här har jag fått lära mig att se skillnad i alla fall….

Här är ett köpeägg, det är obefruktat och fläcken syns knappt, har inga ringar och diffusa kanter…