Etiketter

Att äta här i huset är som att äta glass på en sandstrand en varm dag, fast här är det inte måsar som cirklar, i vårt fall är det katter….

Vi har ju gammelkatten Klubba 8½ år, Pimpim 2½ år, Roger och Spotify 8 mån…

Framför allt Spotify uppför sig som om hon ligger på gränsen till svält hela tiden, snor mat ur händerna på en när man råkar sänka händerna och får hon tag i det trycker hon i sig så hon håller på att sätta i halsen.

Så fort hon kommer in hoppar hon genast upp på matplatsen och kollar om någon har lämnat nåt i matskålen, detta trots att det alltid finns en välfylld matskål med torrfoder…

Om man tar fram något ur kylen så kan man inte lämna det på köksbänken för att t ex ställa in nåt i kylen. Kattungarna har även plockat upp korvbröd ur stängda ryggsäckar för de älskar bröd så mycket. Sitter man vid matbordet och äter så kan man inte gå på toa för då är ens mat borta när man kommer tillbaka…

Häromdagen lämnade Teskedspappan en skål med äggskal på diskbänken, utan lock, och det åt de också upp!

Barnen har flertalet gånger blivit av med mat då de varit lite ouppmärksamma. Ian har fått sin yoghurt uppäten när han suttit kvar vid bordet och råkat fastna i tv lite. Hannes har blivit av med mackor som katterna ryckt ur händerna på honom.

I helgen blev Selma lycklig ägare till en stor bit julskinka, kattungarna var upp på bordet och orkade inte bära iväg den utan tappade den på golvet…

Ikväll satte sig Teskedspappan i soffan för att käka lite och vips var det 1, 2, 3, många katter samlade! Det var minst 3 st för jag såg 6 st öron som stack upp över bordskanten….

Förut åt jag lite färskost och skinka framför datorn och när Roger kom in så höll han nästan på att klättra in i munnen på mig för att kolla om det fanns nåt kvar.

Ibland känns det som slumområden där man slåss om maten med de förvildade djuren……