Etiketter

Igår lade sig Ettan på ägg igen, att hon sedan ruvade fyra stycken kokta köpägg störde henne inte.
Vi hade lagt dit dem ett och ett när vi tog hennes nylagda ägg. Vi får se längre fram i vår om Ivan sköter sin uppgift bättre för nu befruktar han inga ägg i alla fall.

Idag när jag var ute för morgoninspektionen så låg hon kvar och Ivan höll henne sällskap. Han går inte många meter från henne så idag har jag stängt in till dem så kaninerna får lite värme för här är griskallt!
Jag ställde in mat och vatten till dem i deras bur, det brukar stå utanför i vanliga fall för de sprätter så på nätterna så att ha fodertråg och vattenskålar går inte, och så hämtade jag två brahmaägg i källaren. De står där för ihopsamling för där är lagom temperatur.

När jag kom tillbaka så blev hon lite sur när jag var in under henne och rotade lite snabbt men hon låg still och gjorde inga tecken ens för att ställa sig. Nu ligger hon på två brahmaägg istället. Det blir mer lagom för henne om de kläcks för hon är ju inte så stor.

Jag vet att hon är en bra mamma för hon adopterade de andra brahmorna fast hon bara var 1,5 månad gammal själv! Det var lite trångt för en pytteliten Orusthöna att få in fyra brahmakycklingar under vingarna, men hon gjorde ett tappert försök.

I eftermiddag ska jag lägga de andra fyra äggen i kläckaren…