Etiketter

10 min innan vi ska åka kommer Hannes och tar upp ett par tvättlappar ur förpackningen och börjar torka sina händer. Jag sitter i soffan och försöker rita upp ett mönster från en bild som jag har.
Jag slänger en blick och ser att allting är blått!!!

jag börjar sanera barnet och ser att tröja och händer är alldeles knallblå, här räcker inte tvättlappar!

Ut på toaletten och tvätta barnet och gnugga in fläckarna med tvål. Jag yrar runt och hittar galltvål och får tack gode gud bort alla fläckar på tröjan. Hannes däremot råder nog bara en fil bot på fläckarna, eller ja, det är inte fläckar utan hela handflatorna är tokblå! Jag får bort så han ser likblå ut istället *suck*

Jag börjar utforska vad han har pysslat med och hittar två burkar med livsmedelsfärg på en pall i köket… Tvättlappar räddar pallen och Alfred hjälper mig att klä på Hannes en ny långärmad tröja medan jag torkar pall och ställer in färgerna i kylen igen. Det roliga var att jag hade spärren på kylen så han måste fått ut dem innan jag satte på den eller lirkat in näven trots spärren!?

Så när vi kom till föris kändes det mest ok att säga till personalen ”han är inte frusen, han har bara hittat livsmedelsfärgerna….”