Etiketter

Beklagligt nog så har ytterligare en människa givit sig in i hen-debatten som har missuppfattat hela saken om både hen och genus och jag måste återigen poängtera att hen och genus egentligen har väldigt lite gemensamt. Hen är språk och genus är ja, en ideologi, typ.

Odd, den sk Blondinbellas pojkvän (man?) har skrivit ett inlägg som heter ”Den ständiga debatten” och läs det och inse hur fel alla sådana tankar är i samband med genus och hen. Mannen kunde inte ha mer fel, jo det skulle han, men det här räcker.

Mitt svar på det hela, vilket också finns i kommentarsfältet är:

Det är beklagligt när människor ger sig in i debatter och påvisar hur lite de vet om ämnet och hur fel de har i sin framställning.
Det handlar inte om att man inte ska klä barn i blått eller rosa, utan du har helt rätt. På med kläder så barnet inte fryser! Det är nu vi kommer till kärnämnet; Sätt en rosa tröja på pojken och ljusblåa kläder på flickan! Det handlar inte om att förbjuda utan att utöka sortimentet och blanda spindelmannenkläder med Hellokittykläder i samma barns klädlåda.
Och nej, jag säger aldrig heller ”Vill hen ha min sittplats?”, möjligtvis ”Vill NI ha min sittplats?” och jag säger aldrig heller ”Vill hon ha min sittplats?” till en person som jag tilltalar.
Vet du vilket kön min brevbärare har?! Det är en HEN för dig. Jag som vet säger att HON delar ut min post varje dag och nu är det en HON för dig med eftersom du nu vet vilket kön hon har.

Det ÄR ingen debatt egentligen, läs på om genus och få rätt kunskap om det hela, sedan kan du hissa eller dissa, de som gör sig roliga över genus brukar faktiskt ha ett genustänk när man väl gräver djupare i deras åsikter, men de vet inte om att deras tankar faktiskt är genus. De gör sig roliga över något som de tror är genus.
Sedan kommer vi till hen, det är ett ord för sjutton! Use it or lose it! Jag använder inte kuk eller fitta som ord och det är det ingen debatt över… eller?