Etiketter

, ,

Idag var det hönsbytardag på Åkrabergs Trädgård. Vi tyckte vi kom iväg i bra tid men vi var ändå inte där förrän 10:30 och då var det knökat på parkeringen. Det första som händer är att bilen före oss fastnar i leran på parkeringsåkern. Vi kör om alla på insidan och kör in framför, en stor Chrysler behöver en stor tysk (VW) framför för att komma loss.
Att hitta en krok i näsan på Chryslern tog tid men jag hittade den och så fick vi loss bilen med slicks (inte att rekommendera på halmstubb).

Innan vi går in träffar vi C som ska ha våra två svarta Brahmaflickor och så får vi 7 ägg, en blåspättad höna och en Guld/SBhöna av henne! Bra byte 😉

Vi kom in på evenemanget, efter dagens goda gärning, och jävlar vad folk det var! Lärdom till nästa gång är; Inga barn och jävlarimig ingen sulky!!

Vi hade varit där i ca 15 min när Teskedspappan hade köpt 4 knölgäss i modell skitsöta. Efter en sväng till är det även två myskankor bokade. Jag sätter barnen och Teskedspappan på fika och så går jag och botaniserar i pelargonsticklingarna och hittar en Blue Touch och en Trend Orange

Förutom allt vi handlar så träffar jag faktiskt 2 av de 3 som jag känner som ska dit, båda två var lääääängesedan jag såg och sååååå kul!!!!

Nåja, vi går runt lite och så bestämmer vi oss för att hämta alla hönshjärnor vi har adopterat och åka hem… medan Teskedspappan står och pratar med ”gåstanten” så tar jag och barnen var sin sista lott på ägglotteriet och se på fan! Den som alltid vinner (Ian) fixade återigen en vinst i form av 6st silkesägg i blandade färger!

Det blev Max på vägen hem och när vi väl kom hem så blev det vingklippning av myskankor och insättning i lilla hagen. Under tiden som vi höll på så kom det andra gänget med Bert ”brudmagneten” i spetsen. De åkte in i hagen och de nya brudarna fick sig en omgång så nu är de inga oskulder längre… typ… Att vi hittade det första ankägget idag förtog inte glädjen direkt och Teskedspappan snickrade snabbt ihop en holk till ankdamerna att lägga ägg i. Det första ankägget åkte i kläckaren så vi får se om det är befruktat.

De nya hönorna; Snövit och Amalia, blev presenterade för Kalle, Anna och Blixten. Anders låg fortfarande på sina plastägg och surade. Det var lite hektiskt på Amalia som är lagom ”sätta-på-ålder” så Kalle var lite hård på henne en stund, men jag förklarade för Kalle att det är MIN höna och han får låna henne om han är snäll…

Märta
Blondie

Då var det bara gåsbarnen kvar, de blev insatta i Helges kätte och jag satte upp höhäck och plockade upp hundburen och skruvade upp värmelampa. Barnen är bara 8 veckor gamla och kan behöva lite värme ett tag. De har bara dun och inga fjädrar. När klockan var ”dags-att-sova-Helge” så fick barnen gå in i hundburen och vi stängde innan Helge fick komma in. När han väl kom in så blev han alldeles tagen av att det fanns sällskap i hans natthärbärge och han fick träffa barnen under övervakning. När vi gick in fick barnen sitta i buren men de sover ändå bara centimeter ifrån varandra. Helge somnar npg lycklig ikväll….

Sedan var det bara att åka till affären och köpa EKO-ägg och försöka en gång till. Förra gången Anders låg på EKO-ägg så grodde ett ägg men det dog runt dag 10, vilket inte är ovanligt på ”misshandlade” ägg. Vi hoppas på bättre tur den här gången. Förutom två EKOägg, fick Anders även ett brahma och ett silkesägg att ligga på och hon verkar så pass nöjd att hon bajsade en fet kladdig bajs på mig när jag bytte redägg mot äkta vara….

De andra äggen hamnade i kläckaren och den 11-12 maj kläcks det förhoppningsvis massa brahmor, silkes och ekologiska ägg….