Etiketter

Det finns få saker som förvånar mig så pass som det här med sk ”näthat”. Att man som människa tror att man kan slänga ur sig precis vad som helst på nätet. Senast nu har det blivit rabalder om en video på youtube om amning. Det är Amningshjälpen som går ut i sammarbete med Sensus om att göra amning offentligt mer accepterat.

Vad händer?! Jo, tjejerna i videon får mottaga än det ena och än det andra i skitsnacksväg…

En person skrev: ”Jag ska hämnas genom att mörda deras barn”, en annan: ”Tillåtelse att skjuta?”, och en tredje: ”Någon som har personinfo om dessa personer så att man kan trakassera dem?”.

Kan någon förstå det på något vis?! Läser man sedan kommentarerna på Youtube till videon så blir man lite gråtfärdig. Män kommenterar om kvinnornas bröst som fula, hänger vid knäna, överviktiga mammor osv… Vad dessa män inte förstår är att brösten är inte där för att behaga dem! Brösten är där för att ge barnet mat!! Då spelar både vikt och utseende liten roll. Det finns även dem som inte låter sin sambo sitta offentligt och amma, why?! Det är inte ditt problem liksom. ”Varför amma när det finns mjölkersättning”, behöver jag ens kommentera det?!
Seriöst finns det de som jämför amning med en avsugning! Det är inte ens väldigt klantigt tänkt, utan väldigt mycket pedofilvarning, skulle jag säga! Kan man inte hålla isär barn och sex kanske man ska ta sig en ordentlig tanke över sterilisering!
Jag kan tänkas hård med i min värld är sådant här bara en jävla massa tjafs och idioti. Amning är matning av barn, absolut ingenting annat. Har man problem med det så får man väl gå sin väg? Om jag sitter på ett fik och människan jämte luktar parfym så att ögonen tåras, då är det väl inte den personen som har problem, det är väl jag eller?! Då är det jag som ska gå.
Just det här att det kommer fram så mycket sexistiskt tänkande, förutom pedofilantydningar (mitt ordval) skrämmer mig.

En man som kallar sig Juan Flow skrev följande t ex:

Sluta förstöra folks fika, många bröst är äckliga och hänger vid knäna, jag har väl fan inte lust att se på dom när jag fikar ? Det handlar om respekt för andra människor ! jag kör ju inte över din barnvagn sen för den var på vägen när du ska gå hem eller hur ? Saken är även den att 90% av dom mammor som ”talar” om att amma fritt osv, ni lider utav överviktig, för eran del handlar det om att resa på sig och röra sig som är det stora problemet, titta bara på denna videon

Jag vill avsluta det här med en stor Dagens Ros till de män som finner det här lika naturligt som kvinnorna som brösten sitter på gör. Ert stöd mot massan som har tänkt lite fel är välbehövligt och visar att det faktiskt finns hopp för jämställdheten.