Etiketter

Det här med att ge hönorna matrester är väldigt tacksamt. Idag åt vi stekt strömming till middag och barnen hade fått pommes till det hela (mina barn gillar inte potatismos, tokarna) och det som blev över på tallrikarna går rakt ut på gårdsplanen till hönorna.

Jag kunde bara garva åt dem!! De är för sköna de där djuren!! Vanligtvis när man ger dem mat så börjar ledartuppen med sitt ”ock ock ock ock” för att tala om för sina damer att det har serverats något och så låter han dem ta innan han själv tar. Tuppens wingman, tupp 2 i sammanhanget får vara glad om han får nåt alls, han är den som får skrapet jämt…

Idag var det dock lite annorlunda, först och främst så tror jag de hade hört mig skrapa tallrikarna inne för de stod nedanför trappan och väntade när jag öppnade dörren! När jag sedan hällde ut maten så dök de på fisken, snodde var sin bit och så sprang de som idioter över hela gårdsplanen! En höna med något gott springer alltid! Äta kan man göra sedan, det viktiga är att springa så ingen annan får tag i det!

Så när det är en massa spring vid matbordet då vet man…. att det var gott!