Etiketter

Vad är det som får människor att tro att det är helt ok att ge sig på andra människor bara för att kläderna blir tunnare och inte i samma antal lager?

Ska det inte vara så egentligen att man ska kunna gå i en minimal bikini/badbyxor genom stan (fast jag tycker att artigheten påbjuder iallafall shorts och tröja inne i stan) utan att för den sakens inte ska behöva utstå varken fysiska eller psykiska närmanden?

Jag vägrar att skriva att det enbart är män som är boven i dramat. Det är människor i alla former och kön som är inblandade egentligen. Kvinnor är många gånger minst lika äckliga i sin approach av män som män kan vara i dito mot kvinnor.
Sitt på krogen en kväll, observera hur kvinnor agerar olika beroende på om det är kvinnor eller män de samtalar med. Se hur de använder samma nedvärderande ord och handlingar som män gör. Kvinnor visslar och vrålar efter män lite mer subtilt än män. Men många kvinnor tror det helt enkelt är ok att klämma och ta på en man hur som helst.
Nåja, nu vill jag inte smutskasta någon, utan mer gå fram till dem och påtala ”vet du vad du gör? Vet du hur du agerar? Vet du att det du gör egentligen kan klassas som övergrepp?”
Skall tunna kläder och alkohol vara en förklaring? Eller allra helst, ska man kunna använda alkohol som en ursäkt? Verkligen inte! Kan du inte uppföra dig när du dricker så ska du fan inte dricka! Kan du inte hålla dig från att våldta eller antasta människor när du är full, så skit i drickat!

Du. Är. Ansvarig. För. Dina. Handlingar!

Oavsett om du är trött, hög, full eller nykter,. Punkt slut!

En liten passus i det hela, det gäller alkohol… I fredags när vi var på Gyllene Tider så såg man otroligt mycket folk som var fulla redan innan Linnea Henriksson ens hade gått på scenen! Halvvägs in genom hennes spelning såg jag den förste som kräktes. När man gick hemåt över Marknadsplatsen så höll man koll på marken för att inte trampa i nåt otillbörligt.
Varför betalar man 500 spänn för att gå på en konsert som man ändå inte kommer minnas eller få nåt utbyte av? Varför har man ens ett barområde inom konsertområdet? Ett annat band kan jag förstå kanske men Gyllene Tider hade allt från storleken ”sitter-i bärstol-på-pappas-rygg” till den där tanten med rullator, jag gissar på att hon var strax runt 70 *häftigt*. Ok med en öl eller två, men många kan inte dricka en öl…
Tillbaka.
Vad får män att tro att kvinnan är lovlig att göra som man vill med, ja, nu går jag över på män… jag avhandlade ju tankar om kvinnan däruppe…
Kvinnan är ett levande väsen, inte ett objekt som du can have your way with… Män förstör ett helt liv när de inte tar ansvar för sina egna handlingar och inte förstår att man liksom inte kan stoppa in snoppen hur som helst…  Mannen har ansvar för sina handlingar, precis som kvinnan, det finns inga som helst ursäkter för dina handlingar att våldta och kladda på andra människor.
Jag är inte den snyggaste, smalaste eller på annat sätt iögonfallande kvinnan *shyy, vet att några kommer opponera sig* 😉 men jag har fått otaliga nyp i rumpan, nävar uppkörda under kjolen, hårdhänta nyp i brösten och händer rakt ner i urringningen… Första känslan är att klappa till vederbörande över käften och jag lovar, diverse tid inom karate, taido och jiujitsu har gett mig teknik och styrka.
Dock faller jag ner till samma låga nivå som kräket som utförde handlingen om jag gör det, så jag brukar hålla mig till att skälla ut idioten och tala om för deras kompisar vilket jävla kräk de umgås med.
Jag vet att jag ett par gånger helt sonika har tagit deras plånbok och tagit id-handling… Som jag sedan lämnat in till polisen med en utförlig beskrivning vad han gjort… Som ”gärningsmannen” sedan har fått hämta ut själva… över disk… på polisstationen…
Det kräver dock att typerna har sina plånböcker i bakfickan eller lägger dem på bordet *host*
De människor som idiotförklarar feminismen och det den står för, idiotförklarar samtidigt sig själva. Jag tänker så här; Det patriarkaliska samhället som vi lever i idag, tar för givet att män är hormonstyrda idioter som inte klarar av att ta ansvar för sina egna handlingar. Därför måste kvinnor lära sig att gå tillsammans, aldrig bli för fulla, inte gå i de kläder de vill, att lära kvinnan att ta ansvar för vad hon lockar männen till. För männen klarar ju inte av att tänka själva?!
Eller?
För mig är det inte så, jag ser inte männen som offer för sina lustar och hormoner, en man som våldtar anser jag har tagit det aktiva valet att objektifiera den han våldtar och då menar jag även kvinnor som män. Jag tror mer om män än vad patriarkatet gör… det patriarkaliska samhället nedvärderar mannen till ett djur, vill NI MÄN ha det så? 
 
Feminismen tror mer om mannen än så….
Bilder från @kvinnohat och @marieplosjo på instagram