Läs om D-vitamin

Jag är den där ljusa, rosafärgade hudtypen som aldrig blir brun, lite smutsbeige på sin höjd och solar jag så blir jag osvikligen bränd. Nämn sol och jag bränner mig!

Under senare år, vilket jag har satt i samband med att kroppen har ändrat sig efter alla barnen, har jag tålt solen extremt dålig, jag brände mig till och med i skuggan! Kan jag helt plötsligt få lockigt hår så kan jag lika gärna tåla solen sämre väl?

Jag har i vinter läst på om D-vitaminbrist och den bristfälliga RDI som råder och jag började så ta 5 tabletter om dagen istället för 1, vilket ger 2000 IE istället för 400 IE. RDI är 400 IE.

Nu i sommar har jag märkt en anmärkningsvärd skillnad! Jag har kunnat vara i solen bra mycket längre än innan! Dock har jag klantat mig ett par gånger och bränt mig men hade jag bränt mig liknande förra året så hade det blivit riktigt illa.

Det tog ett tag innan jag satte längre soltid i samband med D-vitamin, och jag kan inte med fakta säga att det är så, men jag måste ändå tillstå att det är det är det jag tror och kommer tro tills motsatsen är bevisad.

I vinter har jag haft mindre antal förkylningar och har jag blivit förkyld så har den varit lindrigare än vad den varit många gånger tidigare.

Nåja, jag säger inte att jag har rätt, men jag kan inte få ihop det på annat sätt….