Etiketter

Idag lade en Facebook-kompis upp den här bilden på sitt flöde och jag delade vidare:

Genast uppstod då ett par frågeställningar om det inte är bättre att uppfostra sina barn till bättre människor bl a och även om det inte är bättre att ta en primär debatt om de sjuka idealen som härskar inom leksaker som t ex Barbie.
Jag tycker det är intressant hur folk delar upp sakfrågorna i viktiga och oviktiga frågor. Varför gör man det? När det kommer till genusdebatten så är det inte flera olika intresseområden, allting hänger ihop.
För att uppfostra våra barn till bättre människor som inte gör skillnad på kön, egenskaper osv så måste även könsdelandet bland kläder få ett mindre gap. Idag är det gapet lika stort som Marianergraven. Skillnaderna mellan pojk- och flickavdelningarna är löjliga! Man ser exakt var gränsen går och NÅDE DEN som korsar den linjen och går in på fel könsavdelning!
Således måste gränserna mellan könen göras mindre tydliga iallafall, redan på barnavdelningarna.
Om vi ska tona ner leksaker så som Barbie och sluta trycka på dåliga ideal eller som i det här fallet, helt ouppnåerliga ideal, så måste det även ta sig form på barnklädesavdelningarna. Idag ska de små flickorna se ut som Barbiedockor! Gör kläder till flickor som är lika lösa och lediga som pojkarnas, OCH LIKA FUNKTIONSDUGLIGA och gör pojkarnas kläder lite mer färgglada som tjejernas.
Att idag ha ett gäng killar och klä dem i klara färger går inte. Jag måste snart börja sy mina egna kläder. Antalet svarta tishor i Luddes garderob är deprimerande. Inte bara för att han har ärvt en massa kläder, det säger jag ingenting om, det är jag bara tacksam över. Utan det faktum att ens HITTA en tisha som inte är svart, marin, grå eller brun är snudd på omöjligt!
Så nej, jag anser att dela upp genusdebatternas olika infallsvinklar går inte, alla har sin betydelse i de olika områderna så man tar tag i den man brinner för, och så täcker vi debatten helt. Om vi bara ska säga att ett område är viktigt så kommer vi tappa alla andra aspekter och det blir fel ändå. Här gäller bred brinnande front! Framför allt för våra barns skull! Våga bryta mot könsrollerna och säg aldrig ”den kan du inte ha, det är en NN-tröja”. Låt flickan ha en Byggar Bob-tröja med Hello Kitty-byxor och jag kommer beundra dig forever.