Etiketter

Eller hur man nu ska se det 😉

Igår när jag var ute i ”barnkammaren” så låg det ett litet, litet ägg och skräpade i spånet, vid foderautomaten.
I redet hittade Hannes ytterligare ett ägg. Det ägget som Hannes hittade kunde jag snabbt härleda till Matilda (Dv.Kochin) och jag är väldigt säker på att det lilla ägget inte är Orusthönan Ettans, för hon har alltid lagt likadana ägg och framför allt är de större och ”smutsvita” och inte bruna.

Det var då jag kom fram till att någon av Marantupparna uppenbarligen inte är tupp! (jo, faktiskt). För jag tror definitivt inte att det är någon av Araucanorna som lagt det…. De är ännu yngre än Maranerna och det är fel färg.

De Maraner som vi har (egentligen grannens men, men) är gökfärgade eller koppar och de är tydliga att se kön på så här vid nästan 4 mån ålder.

Jag tror det är den ena gökfärgade som är höna, de två kopparfärgade är så otroligt tuppiga att jag inte tror det är de. Den ena gökfärgade är mörkare än de andra två, men absolut ljusare än de två som jag vet är hönor.
Här är Marangänget, det är den som till vänster av de två gökfärgade på övre vänstra (och mitten) bilden, som jag tror är höna. Det är hon (?) som är längst ner till höger också, och i mitten i nedersta raden.

De andra två hönorna av gökfärg är så här mörka (lånad bild)