Nå, vi sträcker oss till en pumpagubbe, men det enbart för att jag tycker det är kul att karva 😉

I år har vi den här

Jag gillar de som inte är så där klassiska. Jag vill ha scary pumpkins!!Som tur är så är ungarna på samma nivå, den här valde jag, Ian och Ludde.

Hur gör man då? De flesta skär igenom helt, det gör inte vi. Jag har en tunn skalkniv med kort blad, en mall och en tjock nål. Jag tejpar fast mallen på pumpan och så sticker jag nålen igenom mallen in i pumpann så jag markerar linjerna.

Nästa steg är att ta bort mallen och skära igenom skalet efter linjerna och sedan pilla bort det orange skalet så det ljusa fruktköttet kommer fram. Därefter är det dags att skära upp toppen och gräva ur.

Nästa steg är att skrapa insidan vid ansiktet så det blir tunt men att det inte går hål.

Klart!!

Fröna rostar man till snacks!
Ställ ugnen på 175 grader och ringla lite olivolja över fröna. På med lite salt och blanda. Jag strör ut fröna i en rostfri form och så in i ugnen.
Jag rör om ett par gånger och när de är lagom gyllenbruna (20-40 min senare) är de färdiga, då tar jag ut dem och så på med lite mera salt.
Fruktköttet kokar jag och gör muffins av. Jag har inte kommit så långt ännu och återkommer när jag har ett gott resultat, med recept.