Etiketter

Idag kör vi igång! Ludvig har sett fram emot den här dagen och nu är det nog mer tisdagen han ser fram emot då han ska vara helledig från skolan 😉

Så håll nu tummarna att han reagerar bra och inte får biverkningar, rapport angående effekt kommer.

Varför har vi valt att medicinera och varför har vi valt den här medicinen?
Eftersom vi har sett så gudomlig effekt på de två stora barnen (där har Teskedspappan inte haft så mycket att säga till om) så har vi valt att medicinera, för Ludvigs skull!

Vardagen funkar bra trots hans utbrott och vi har hittat de där små vinklingarna på saker och ting så att han får en jämnare humörnivå och vi slipper utbrott någon dag här och där i alla fall. Utbrotten blir inte så stora mot vad de KAN bli hos ADHD-barn. Hans autistiska problemområden låter vi vara, de är ju inga problem egentligen utan vi får hjälpa honom med de rutiner och ”exter” han har för sig så han inte totalfastnar t ex.
ODD-tjurigheten är inte för att han är ouppfostrad eller slappt hållen, de finns där oavsett hur strängt man uppfostrar dem. De fäster vi inte heller så stor vikt vid, Ludvig är lättargumenterad och förstår varför man säger nej om man förklarar det, dock kan han ändå inte sluta tjura men han förstår och lugnar ner sig oftast ganska snart.

Däremot så behöver han lite fokuseringshjälp i skolan och ”lugn i huvudet” när han är där, framför allt anser iallafall jag att han är värd lugn och ro i sin inre värld och medicin som hjälper detta är en skitsak egentligen.
Man medicinerar inte barnen för att få en medgörlig och lugn unge! Det påståendet utdelar jag gärna en bitchslap för! Oftast blir det bara en verbal, men den svider nästan värre. Det är för barnens skull, man medicinerar, inte föräldrarnas *duh!*

Vi valde Ritalin för den har sin huvudsakliga utsöndring under skoltid, och just nu är det en period med utformning och anpassning som gäller.

b064d284577011e3a34c0ec0eeb30b31_8