Etiketter

Nu får ni väl för fan ge er?!
Ska vi ta och gå igenom uppgifterna i er artikel om den galande tuppen i Oskarström?
Fet text är er text, kursiv text är aktuell fakta!

* * * * * * *

Det började redan hösten 2012 då grannen till djurägarna kontaktade kommunen med klagomål på den galande tuppen. Grannen jobbade skift och kunde inte sova ut efter jobbet när tuppen väsnades.

Miljö- och hälsoskyddskontoret kontaktade då tuppens ägare som lovade att hålla ”galningen” inlåst på natten och inte släppa ut honom förrän klockan nio på förmiddagen.

Japp, so far so good, inget att invända på här.

Djurhållningen sker utanför detaljplanelagt område i Oskarström, och där krävs inga tillstånd för djurhållning. Däremot är ägaren skyldig att se till att djuren inte innebär någon olägenhet för grannarna. Grannens hus, mittemot djurhållaren, ligger däremot inom detaljplanelagt område.

Japp, stämmer nästan. Grannen bor längre ner på gatan och inte mittemot.

I våras hörde grannen av sig igen med nya klagomål på tuppen, som var ute och gol redan klockan 7.30. Enligt grannen var det inte enda gången tuppen var utsläppt före klockan nio.

Näeh, nu tar vi det lugnt här, grannen hörde INTE av sig till miljö och hälsoskydd i våras, han skällde ut mig hotfullt hängandes in över mig i min bil. Dock hade han här FEL i att kommunen hade ålagt oss att ha tuppen instängd före klockan 9, kommunens riktlinjer säger 7-20 som tuppen får vara ute. VI sa att vi kan sträcka oss till klockan 9 på morgonen. Den aktuella dagen (130305) skulle vi vara borta hela dagen och släppte därför ut dem 7:30, vilket vi faktiskt har rätt till.
De gånger tuppen har varit ute före kl 9 sträcker sig till 2, MAX 3 ggr då vi släppte ut dem medvetet tidigt – en gång – och sedan var Simone snäll att öppna luckan en gång, det KAN hända att det har varit någon gång till innan vi säkrade upp luckan, men jag är inte så säker på det. Att djuren många gånger är ute närmare 10 har inte framkommit en enda gång.
Jag skulle tro att ”de gånger tuppen varit ute före 9” gäller de gånger jag har öppnat luckan några få minuter innan 9.

Miljö- och hälsoskyddskontoret bad grannen återkomma om problemen kvarstod. För någon vecka sedan hörde denne av sig igen och berättade att det fortfarande förekommer störande oväsen från grannens tuppar. Dessutom har hönsen och tupparna blivit fler. Djurägaren har också skaffat fler djurslag.

Fel, fel fel!!! Miljö och hälsoskydd kan inte be grannen återkomma om han inte har ringt dem! Och NEJ! tupparna har INTE blivit fler, vi har lika många tuppar som var ok sist, dessutom är tuppen det gällde 2012, död sedan februari 2013. Vi har ett par hönor fler. Jag sa 5 st till miljö och hälsoskydd när jag pratade med dem men tänkte inte på att 3 hade dött. Hönor dör också ibland ”liksom”.

Fler djurslag?! Intressant, vilka skulle det vara? 
Katten är 9 år.
Hunden är snart 3 år gammal.
Akvariet räknas inte va?! Det har vi ju haft sedan 2009 ändå så….
Första kaninen tror jag vi köpte 2005, såatteh…. nä…
Äldsta gåsen är 3 år gammal.
Ankor har vi haft sedan 2004.
Så vad har vi skaffat nytt? Jag har grovt missat något.

* * * * * * *

Jag ställer mig enormt frågande till att ni sprider lögner på det här viset! Ni vet inte hur verkligheten ser ut bakom den här anmälan. Ni verkar inte direkt angelägna om att ta reda på det heller. Vi har haft kontakt i aktualitetsfrågan tidigare då ni skrev en artikel om en utryckning som brandkåren gjorde till oss. Vilket också innehöll lika mycket sanning som en Disneysaga.

Vad vet ni om ifall det förekommer trakasserier bakom målet? Hur vet ni att grannen håller sig till sanningen? Uppenbarligen gör någon i sammanhanget inte det. Hur kommer det sig att ni inte låter motparten komma till svars?

Är det verkligen i sann journalistanda?!

//Magdalena