Etiketter

Vi har haft en trevlig och lagom slapp jul. Jag känner mig utvilad och fast barnen har haft fullfjädrade utbrott pga bristande rutiner, förväntningar och dålig framförhållning, så har det varit rätt ok ändå.

Hannes börjar ju bli så pass stor nu att han kan knalla upp på morgonen och sätta sig med en ipad och titta på de där jäkla Backyardigans och låta sina föräldrar sova lite. De andra tre har klarat sig själva på morgonen ett bra tag. Händer det nåt kommer de upp och säger till.

Julaftonen började hemma i lagom lunk, barnen fick äta frukost och så fick de öppna sina julklappar. Hörlurar, xBox-spel, muggar, kläder och annat småpryttel var utbytet för dagen. Vi hade köpt ett xbox till dem av en kompis. Han sålde sitt Star Wars edition till oss, så nu har vi ett knappt begagnat xbox som ser ut och låter som R2D2!
Vi har aldrig överöst våra barn med prylar och mängder med julklappar. Det dyraste de någon sin har fått i julklapp är årets xbox och Ludvig fick Teskedspappans avlagda iPhone 4S, det är tänkt att han ska ha lite dyslexi-/ADHDappar på den. Jag har redan hittat användning för den då jag slipper höra tjatet om vems tur det är på spelet, de startar timern på 15 min och när telefonen piper så byter de *hepp*

Framåt lunchtid packade vi in alla fem barnen (den lurviga hunden går som bortbyting i familjen) i bussen och drog till Alvesta. Det blev fika, Kalle Anka och middag och efter efterrätten och kaffet blev det lite mer julklappar. Det kom en hysteriskt förkyld tomte med en dialekt som var nåt småländskt/skånskt. eller nåt… Farmor gjorde en enorm prestation även i år…

Framåt 23-tiden hade Ludvig och Ian lackat ut en gång för mycket och Ian hade svärtat ner sin tunga med fula ord tillräckligt, så jag gjorde verklighet av mitt hot att gå ut och lägga dem. Lägga sig fick de, obönhörligen! *arg*

Nåja, efter en stund kom Teskedspappan ut med Alfred och Hannes som också skulle sova. De andra två sov vid det här laget och Alfred somnade snart. Hannes däremot, han var fortfarande vaken när Farmor, ”Farfar” och storebror kom från midnattsmässan så han fick hänga med in och ta en nattamacka och tja, en öl tog han inte utan han pimplade mjölk istället. Vid 1-tiden somnade ynglet!!
Själva kom vi i säng vid 02,30 och det blev morgon alldeles för snabbt…

IMG_6159

Jag hade på min min nya meandi-tunika, guldmönstrade leggings och så raggsockor! Jag vägrar frusna fötter! Dock har jag problemet att de enda skorna jag får ner fötter + raggisar i, är arbetsskorna, hm….

 

IMG_6161 IMG_6164 IMG_6166IMG_6167 IMG_6168 IMG_6178Hannes är inte rädd, han sitter och lyssnar på Anita och Televinken 

IMG_6182 IMG_6184