Jag har idag suttit och plöjt igenom avsnitten med ”Trolljägarna” (ALLA tre avsnitten!) och bekläms av hur folk verkar tro att det är ok att uppföra sig hur som helst!

Visst att det är enkelt att häva ur sig vad som helst i stridens hetta, men vad sjutton! Tror man att man vinner respekt om man uppför sig som ett arsel?
Det är inte särskilt svårt att uttrycka sig, till andra människor, på ett sätt som inte nedvärderar, framför allt, en själv.

Om någon skriver t ex ”hen borde ha ett skott i pannan” så uppfattar inte jag den personen särskilt intelligent eller [valfritt positivt ord].

Jag har koll i en grupp på Facebook som skriver om pedofiler. Oavsett vad jag tycker om pedofiler så anser jag inte att de ska utsättas för dödshot eller andra saker. Gruppens ADMIN (ja, du läste rätt) jublade när någon hade antänt pedofilens hem, så denne avled. Det är inte ok! När jag uttryckte denna åsikt i gruppen så blev jag kallad än det ena och än det andra och bemötte alla påhopp med ”nej, jag tror du läste fel..” och ”Nja, nu tolkar du in dina egna åsikter i min text, så här menade jag….” men det var helt lönlöst att ens försöka få dem att begripa vad jag menade, de hade raskt degraderat sig till att agera med reptilhjärnan tydligen.

Jag kommer alltid motsätta mig personliga påhopp och andra härskarfasoner! För mig är inte orsaken till påhoppen särskilt relevanta, det är påhoppet som jag reagerar på, sedan kanske jag tycker likvärdigt med påhopparen i frågan, men det spelar ingen roll.
Betänk det att jag har fyra barn som konstant ”ja, men han började/ja, men han gjorde…”. Jag KAN argumentera med den intellektuella nivån. Dessutom utan att för den sakens skull säga till barnen att de behöver ett skott i pannan, våldtas eller slås ihjäl.

Så joina mig i ”näthyfset”, det är inte särskilt svårt, alla kan klara det, även antifeminister och rasister…. Men vissa krävs det förvisso lite mer av tydligen….