När jag ska hämta de äldsta barnen i skolan, efter jobbet så börjar jag på en rätt så stor väg. Nissastigen eller väg 26. En ganska trafikerad sträcka mellan Jönköping och Halmstad. Det är mestadels 2+1 väg och det är 100 km/h på det mesta av vägen

När jag så svänger av för att gena genom skogen så kommer jag in på vägstorlek ”inga mittlinjer”. Här är inte ovanligt med djur på vägen, eller för den sakens skull, timmerbilar på tvären. Här är det väl *host* 70 eller 80 km/h som gäller.

Med 3 km kvar till skolan så svänger jag in på vägen som bäst kan kännetecknas ”asfalterad kostig med tvist”, ha lite för hög hastighet och du knackar på hos familjen Grävling… typ.

Det har slagit mig flera gånger att det kanske går snabbare att köra mer än 2 ggr så långt på den lite större vägen så en dag testade jag men nej, jag kommer köra den lilla vägen genom skogen även i fortsättningen.

Det här är sådant vi gärna står ut med. Allt för att barnen ska kunna gå på den där lilla skolan där alla känner alla och hela skolan får plats i en ordinär buss liksom.

20140513-141007.jpgIgår var det däremot svettigt. Teskedspappan skulle sluta tidigt och Hannes var på föris och de andra tre åkte med kompisar hem efter skolan. Jag skulle kunna hämta barn i lugn och ro efter jobbet.
Vips åkte Teskedspappan på att även jobba eftermiddag så jag skulle helt plötsligt hämta alla barnen själv!!

I vanliga fall hinner jag från jobbet och med nöd och näppe fram till förskolan på 40 min. Hannes är satt till att hämtas 17:40. Jag insåg ganska snart att jag aldrig skulle hinna hämta alla på 40 min så jag gick 15 min tidigare, jag hade lite flex…

Vroom till skolan, Ian var hos en kompis inte så långt från skolan, vroom 4 km upp i skogen på småstigar och hämta Ian, vroom tillbaka… sedan in halvvägs till Simlångsdalen och hämta Alfred hos kompis och sedan in i Oskarström och hämta Ludvig hos kompis *svettas bara vid tanken*
10 min sen kommer jag till förskolan och där har pedagogerna, och Hannes, APT…
Resan hem igår tog alltså 85 min mot vanligtvis 50 min.