Totalt använde jag 8 pkt för väskan.

Jag sydde ihop 2 pkt för varje långsida och botten. Jag lade paketen långsida mot långsida, omlott kanske 5 mm och så sydde jag ihop med raksöm, förutom botten som jag sydde med zickzack.

Sy sedan ihop botten med kanterna, Lägg rätsida mot rätsida och kolla så att mönstret hamnar åt samma håll på alla bitar. Sy ihop med zickzack (bild 1)

Sy ihop ”hörnen” på väskan, fortfarande på avigan och det kan vara en smula knepigt men jag använde häftapparaten och häftade ihop lite här och där. När jag zickzackar över så syns inte klammern ändå. (Bild 2)
Vräng nu hela skiten! Lycka till! Uppgiftens svåraste manöver…

När jag fått vrängt hela konkarongen så klippte jag av kanterna så de var någorlunda jämna, vek ner (inåt) ca 2 cm och häftade ett par klamrar så den höll ihop och så zickzackade jag runt kanten på väskan. (Bild 3)
Jag hade lite bomullsvävt ”handtagsband” hemma så jag mätte upp ungefär lagom längd. Jag vill inte ha för långa eller för korta så för mig var ca 30 cm lagom.

Sy ett kors i handtagets fäste så håller det bättre, den här väskan är inte så stor så jag lägger inte bandet runt botten på den utan syr fast på sidorna bara. (Bild 4)

20140602-162525-59125845.jpg