Etiketter

Jag konstaterade imorse att det har kläckts bebisar i lådan på trappan, den lådan som är ockuperad av tre stycken myskankor som ruvar ett okänt antal ägg.

Härifrån bör du inte läsa om du är äckelmagad!

Jag röjde i kycklinggården och gjorde plats till alla ankbebisar och deras mammor. Utrustad med en hink gick jag och plockade bebisar.
Att försöka ta ut de tigrinnaliknande ankorna blev lättare sagt än gjort. Jag tog ut en och innan jag tagit ut nr 2 hade den första redan lagt sig i lådan igen.

Här kom första bajssprutan! Hela trappen och ytterdörren dränkt! För er som inte vet så har myskor det som en försvarsmetod. En stadig bajsspruta som täcker det mesta inom 1-2 m med en stinkande sörja!

Jag fick plockat alla bebisar (trodde jag) ur lådan och med en av de ömma mödrarna under armen begav jag mig 20m bort mot den säkra boningen. Här kom nästa bajsspruta! Med en vilt sparkande och flaxande anka som samtidigt tokbajsar kan mest liknas med att kasta välling på en fläkt…. Typ

Jag fick in den äckliga ankan och alla 17 (!) bebisarna i kycklinghuset och gick tillbaka för att hämta en hona till. Även denna dam bajsade ner mig!

Jag fick ta en snabbdusch, slänga kläder i tvätten och spola av mina foppatofflor, ytterdörren och trappan! Tredje honan fick ligga kvar på de okläckta äggen som var kvar, ifall de är sena bara, och jag upptäckte att det var en bebis kvar där! Så totalt 18 bebisar har vi!

Någon som vill ha myskaankor? Bara att komma! 50kr/st