Jag var in på coolstuff.se och köpte en fars dagspresent till Maken och snubblade över en äggkokare för mikrovågsugnen.

Made with Repix (http://repix.it)

Fruktansvärt onödig pryl men smidig eftersom jag alltid glömmer av att ta tiden och jag får många gånger äta grönskimrande ägg, de smakar ju likadant men ser kanske inte så aptitliga ut…

Med den här prylen så ställer jag in tiden och klart! Perfekt kokta ägg!
En annan fördel jag har upptäckt är att det går att skala ägg som är helt nylagda! Försök skala ett färskt ägg som är kokt på konventionellt sätt! Bara gör det!
Ägg kokta i den här onödiga saken går att skala, inte perfekt, men med ett misslyckande på 5% mot 100% spiskokta, så är jag ändå nöjd!

Man lyfter upp metallhållaren, fyller på vatten, sätter i metallen igen och så sticker man hål i äggen med en medföljande nål (som jag slarvade bort ganska omgående så jag använder en vanlig knappnål), sätter i ägget i ”stället” med hålet uppåt. Skruvar fast locket och in i micron på 10 min (hårdkokt) och sedan är det klart!