Etiketter

Utanför ICA Maxi Högskolan i Halmstad, sitter en ”tiggare”.
Hon sitter där i ur och skur och varenda gång jag är där oavsett när, så sitter hon där….

Några veckor så gjorde jag som så att jag plockade ihop en påse med ICA Basic-varor, ca 60-80 kr och gav henne… de sista 2 mån har det blivit varmrökt sidfläsk och salami som är min lott…. Jag har gett henne totalt 14 kr i reda pengar, men hon vill hellre ha varor.

Jag har läst och hört mycket om organiserad brottslighet osv, här i Oskarström har jag sett män vaka över ”tiggande” kvinnor och i vilket syfte vet jag inte, men det var en snygg merca de satt i….
Jag har stött på tiggare som avböjer varor/presentkort ”no no, money”, och rent krasst, nej jag ger inte pengar!

Damen utanför ICA Maxi Högskolan däremot…. nja, det vet jag inte…. hon är där OAVSETT väder! Hon har suttit där i snöstorm t ex…
Hon blir lika glad över ett par stickade vantar som ett halvkilo varmrökt sidfläsk.

Det hon önskar av mig är en kostnad på 70 kr….. varje vecka, med tanke på att jag handlar för ca 2000 kr/vecka till min egen familj så…

Jag känner så här, 70 kr, organiserad brottslighet eller inte…. jag DÖR inte av att ge 70 kr till nåt syndikat om det skulle vara så!

Idag när jag gav ”Mama” sitt halvkilo sidfläsk och GÖL salami så kom en man fram och tyckte att ”ge inte saker till det här avskummet!!”

Behöver jag säga att jag gick i det taket som inte fanns ovanför mig?!?!

Jag kommer inte ihåg ordagrant vad jag sa för jag fick lätt frispel men sensmoralen i det hela hade låtit så här:

-”ge inte saker till det här avskummet!!”
-”Avskummet? Du menar KVINNAN som sitter här?”
-”Ja, det vet väl alla att det är bluff och båg bakom de här så kallade tiggarna. De är ett avskum och förpestar vårt land”
-”Ursäkta mig, men de som är avskum och förpestar vårt land är människor som du! Som inte har ett uns av medmänsklighet och vet du, 70 kr i veckan ruinerar inte mig, det märks inte ens i min plånbok. Så gör mänskligheten en välgärning och bara håll käften!”
*muttrar* -”Jävla luder”

Hm, sedan när gör svara för sin sak, en kvinna till luder?!?!? Jag bara undrar…..

Jag tar beslut över mina pengar, som sagt, jag har en veckobudget på 2000 kr till 7 personer och den är rätt frikostig har jag förstått. Nu snackar vi allt från hygien, mat, städartiklar till kattmat. Om jag då donerar 70 kr till antingen syndikat eller behövande….. det märks knappt…. jag lovar…