Maj 2007 – Gravid i vecka 32

8.00 – upp med ungarna, fick torka upp en sönderslagen tallrik flingor från golvet, fixade dem så de kunde åka till dagis.

9.00 –
Kör ungarna till dagis, Ian trillar på Tottes dagistrappa och biter sig i läppen, han blöder regält, jag har blod på min arm och min tröja. Han lugnar sig snart och jag kan lämna honom på dagis.

9.15 –
kör till affären (har fått av mig det värsta blodet), köper middag och lite annat vi behöver.

9.30 – Hänger en maskin tvätt och har slängt in en till, plockar in torr tvätt. Sätter mig en stund framför datorn.

10.40 – Går och lägger mig och sover tills det är dags att hämta killarna…

14.00 – kör till dagis och inser att det är idag det är utvecklingssamtal. Hämtar barn, kör till affären igen och köper picnic-föda inför dagispicnicen efter utvecklingssamtalet.

14.30 – Hänger nästa maskin tvätt och har startat en till, bär in 2 stora kassar tvätt, ger kaninerna mat och vatten och jagar ungarna in från gatan *suck* går in och laddar en maskin disk.

15.30 – börjar laga middag, äter middag och plockar in efter middagen.

16.55 –
kör till dagis och har utvecklingssamtal.

17.30 – går in på dagiset jämte och har picnic med Ians avdelning, vi käkar kakor, vindruvor, dricker saft och barnen busar runt… Just det Ian äter sand och fyller även mina jackfickor med sand utan att jag ser honom *jättekul*

19.00 – Åker hem, plockar lite medan barnen leker ”slå-ihjäl-varandra” och sedan duschar jag en svart Ian, klipper naglar och stoppar dem i säng. Får springa upp på ovanvåningen *pust och flås* för Ian kastar ut kudde, täcke, nalle och napp ur sängen.

20.10 – Hänger en maskin tvätt och startar en till, plockar in torr tvätt = en gigantisk påse tvätt in i huset. Plockar i en maskin disk och kör den, sätter mig framför datorn…

21.15 – inser att jag ska slänga en massa saker när tunnan är halvfull och vi har tömning imorgon, sedan måste jag köra ut tunnan också… *surfar en stund till*

23.20 –
Har städat källaren och kastat ut 2 säckar med skräp, tömt kylen på gammal mat och rullat ut tunnan till gatan….

Och vissa tror att man har världens glidarjobb att gå hemma med 2 barn… Man har sällan sömnproblem med små barn i alla fall . Det ÄR kul med barn, annars skulle man inte skaffa fler, men det är ett heltidsjobb också… lönen är skit men den emotionella lönen uppväger allt!! Särskilt när ens 3-åring kommer och säger ”mamma, ja äckar dig!” *napp i munnen* Eller när ens 20 mån kille kommer fram och ska pussas, båda dessa saker sker när de är mitt uppe i leken och råkar springa förbi mig….