Etiketter

,

Jag hade just satt på ugnen och stoppat in falukorven, sätter på klockan så jag inte ska missa tiden och går och sätter mig en sväng vid datorn medan ungarna leker… tror jag!

Då har en av dem – gissar på Ian – varit framme och satt på ena plattan!!! Självklart den plattan som jag hade lagt diskhandduken på för att ha när jag ska ta ut korven sedan!! Förvisso ska man inte lägga brännbart på spisen, men jag slarvar alltid bort den när jag ska plocka ut något ur ugnen…

Eftersom dragit i vårt hus är beskaffat på så vis att datrrummet ligger sist i genomströmningen så kände jag bara att det luktade lite konstigt men bara så att jag tänkte att det var nåt skit kvar i ugnen… tills brandvarnaren gick igång!
Jag kommer ut i köket och då brinner det för fullt i handduken, eftersom det är rent linne är det liten oyrande låga så det är ingen fara på färde på det viset, dock är hela köket fullt med stickande rök! Jag får väck handduken från plattan, får tag i en annan handduk och får släckt elden, upp med en plåt och fick över kolbiten på plåten och så ut på trappen med den.
In i hallen och hämta en stol och upp och få ut batteriet ur brandvarnaren innan grannarna ringer brandkåren och så ut på trappen med vatten att hälla på kolbiten.
Upp med fönster, dörrar och på med fläkten och på med bordsfläkten i vardagsrummet.

Nu har det gått drygt en halvtimme och det luktar fortfarande men nu kan man vara inne och jag kan gå igen efter den gigantiska sammandragningen jag fick när jag höll på som värst…

Vi har barnspärr på spisen men den är inte aktiverad när ugnen är igång, så nu har jag plockat bort knapparna – utom ugnen, för den är alltid tom ändå, annars bränner jag saker – och så får vi ha en liggandes som vi använder när vi ska sätta igång en platta. De är nämligen inte första gången de får igång en platta när ugnen är på och jag gör mycket mat i ugnen….

-Phu-