Etiketter

Idag firades Alfred av morfar, bonusmormor och mormor.

Morgonen började med att jag upptäckte att ströbrödet var slut så den sockerkaksbotten, som jag skulle göra tårtan av, kunde inte bakas. Jag hade ingen lust att släpa med alla ungarna till affären så jag väntade tills makens sovmorgon kunde blåsas av vid 10-tiden och åkte sedan till affären.

Jag rörde snabbt ihop sockerkakan och hällde i alla björnbären vi plockade igår och så in i ugnen, efter 1 timma i ugnen var den fortfarande inte klar!!! Så jag skickade ner maken för att köpa en tårtbotten, och så lade jag folie över kakan och in i ugnen igen…

Jag smälte marsmallows och ahlgrens bilar till fluffet, då insåg jag att man skulle låta allt svalna i minst 6 timmar innan man vispade den smaksatta grädden till fluff… vad gör jag?! Äh, jag gjör fluffet på vispad grädde istället och det gick jättebra! Förutom att bilarsmeten stod och svalnade lite för mycket så det blev tuggummi av den 😉 men det smakade fint ändå. Marsmallow i första lagret och bilarfluffet i andra lagret och ovanpå alltihop blå sugarpaste med blommorna, som jag gjorde igår… min första sugarpastetårta men jag blev väl hyfsat nöjd ändå 🙂
Sockerkakan med björnbär glömdes bort och när den stått i ugnen i 2 timmar kom jag på den och tänkte att den måste vara sönderbränd! Men det visade sig att den var perfekt klar och tack vare folien ovanpå, inte det minsta bränd och den var sagolikt god.Släktingarna kom (morbror med familj och farmor+farbror hade förhinder) och vi fikade och pladdrade och efter fikat så var det dags för paketöppning, vilket Alfred började få kläm på så nästa paket han får, när det nu blir (julafton?) kan han säkert öppna själv 🙂
Även katten fick sig en mumsbit på golvet under Alfreds stol, för väldigt lite av Alfreds tårta hamnade i barnet… det mesta på golvet eller på bordet =)

Det var en trött kille jag lade exakt på nattningstid ikväll….