Etiketter

,

Idag har det varit en händelserik dag. Det började redan igår kväll att jag upptäckte att Ludvigs lille dvärghamster Jenny (fast han var en pojke) hade dött, jag lät honom ligga kvar i buren och laddade inför vad som komma skulle idag…

Vi var på Kyrkis på eftermiddagen och där var våra ljusstakar klara, får fota dem imorgon…. Vi kom hem och gjorde middag och framåt bolibompa upptäckte jag att Ludvig har feber.
Nu har de haft feber allihop, Alfred är flammig, Ian har utslag runt munnen och jag ska ha koll på Ludvig och hans feber, jag misstänker tredagarsfeber för de har inte haft det någon av dem. SVU sa däremot att ”enligt min erfarenhet så ska de ha hög feber”, medan man läser på olika forum att barn går igenom 3df med lite feber och utslag… sedan är ju mina 1, 3 och 5 år också, vilket talar emot att iaf Ludvig har det… vi får se…

Jag duschar en illvrålande Alfred och nattar honom, han somnar snart, sedan duschar jag en fnissande Ian som kittlas av duschstrålen 🙂 Stoppar honom i min säng och sätter på Emil i Lönneberga och tar ett djupt andetag och går ner till Ludvig…

Jag berättar vad som hänt, samtidigt som jag öppnar buren, lägger bäddmaterial i en liten låda, jag ser underläppen puta på Ludvig och säger då att det är helt ok att vara ledsen och då brister fördämningarna och lilla älsklingen tokgråter!
Jag visar honom Jenny och förklarar att han var gammal och att hans kropp inte fungerade längre och att jag skulle begrava honom sedan när Ludvig lagt sig (vad han inte vet är att begravningen sker i soptunnan).

Efter att vi tömt buren och stängt lådan så satte vi oss i soffan och vi pratade igenom allt om döden, själen och himlen… sedan frågade han om Yrsa (hunden) också skulle dö och jag förklarade att om hon inte blev sjuk, så skulle hon inte dö på länge än, och han grät lite i hennes öron också…. Jag frågade om han ville ha nåt nytt djur och han förklarade då att han ville ha ett sådant som kompisen har, och jag blev lite halvnervös ett tag eftersom de har marsvin, men så kom vi fram till akvarium, vilket jag också var inne på och även varit det tidigare…
Ikväll fick han lov att ha napp och han bytte om och nattades, han ska ju inte till dagis imorgon så han slapp duschen ikväll…

Imorgon blir det turné i stadens zoologer för att hitta ett startpaket med ett litet akvarium till vettigt pris, kanske blir det onyttig mat också när det är bara han och jag….