Etiketter

,

I onsdags förra veckan började Alfred kräkas, kräksjuka… och samma dag blir jag sjuk i vad läkaren trodde var Femte Sjukan, med tanke på vad ungarna hade en vecka tidigare… Jag ringen hem maken från Borlänge för jag anar det värsta = kräksjuk mamma med 3 friska barn… noll sömn när kräksjukorna avlöser varandra på barnen…

Torsdagen kom och jag låg med nästan 39 graders feber och så Affe som kom igång och kräkas igen på eftermiddagen….

När jag låg och kollade på Vänner när vi skulle sova hörde jag Ludvig gny, och så var det hans tur… Jag tar barn, sängkläder och kräkbunke och så lägger vi oss på bäddsoffan i vardagsrummet. Ungefär samtidigt ballar min mage ur och 3 timmar senare börjar jag kräkas…
Morgonen kommer och maken tar avlösning, jag och Ludvig går upp och lägger oss i sängen med var sin kräkhink, vätskeersättning och någon barnfilm som Ludvig kollar på. Han piggnar till och går ner till de andra och jag fortsätter sova, jag har fortfarande 39 graders feber…

På lördagen är jag så illa tvungen att börja röra på mig, fast jag är mer eller mindre svimfärdig för nu är det makens tur att ligga pall, iofs kräktes han bara en gång men det räcker 😉

Alfred kräks 2 timmar varje kväll från onsdag till söndag (förutom fredag) och jag ger honom lagtosfri välling, inga mjölkprodukter med laktos, makaroner utan sås/ketchup men magen trilskas ändå. Läkarbesök på måndagen där läkaren friskförklarar honom och att han bara har problem att komma igång igen efter magsjukan och piggnade på sig så pass på måndagen att han fick gå till dagis idag (tisdag).

Jag lämnade de två stora på dagis och tog Alfred till vårdcentralen för provtagning, nu ska han också laktosutredas, det är nåt som inte stämmer med hans mage…. Vi fick sitta och vänta i 50 min och Alfred propagerade flera gånger att vi skulle gå genom att stå vid hissen och knacka på dörren…. Vi kom in och han sa inte flaska när hon stack och tog en ansenlig mängd blod från fingret, men när han fick på plåstret blev han stollig och skulle INTE ha nåt jeffla plåster inte! Vi hade lite meningsskiljaktigheter där men han vann i bilen till dagis…

Fotona hade kommit idag och de blev jättebra!!!!!!!!!!!!!! Alfreds vet jag inte ännu eftersom de är temporärt borta 😉 (vår scanner är död så jag har fotat av bilderna)