Etiketter

Oh my godness säger jag bara…. vi har firat jul i 3 dagar nu… det allra skönaste är att vi har gjort det hemma! Inte en meter har vi kört i jul! Förr om åren kunde jag lätt kuska 10 mil på julafton och efter ett antal år på det viset har jag nu gått i strejk. De år vi inte har bonusarna så är vi hemma, och framigenom kommer vi nog vara hos farmor och ”nya” farfar de år vi är 7 st i familjen.


Julaftonen firade vi hemma med mormor. Vi hade bara det allra godaste på julbordet och hade det väääldigt lugnt!

Jag åt grönkål så magen stod i 4 hörn men det är en annan femma 🙂
Barnen fick höjdarjulklappar (3-4 st var) och allt var så där skönt som det ska vara.
*nynnar lite på en julsång*


Juldagen bjöd på det kaos en jul kan göra 🙂 morfar, bonusmormor, morbror, moster och KusinVitamin kom och firade. Vi fikade med glögg och pepparkaks-/glöggmuffins och sedan var det julklappsutdelning. Ungarna fick enorma mängder julklappar och det var papper och kartonger överallt till slut =)

Teskedsmammans Monica-tendenser (Den där pedantiska i Vänner) fick överslag och jag gick fram som en tornado i allt papper 🙂 Kvällen avslutades i lugn och ro då mormor fick skjuts av morbror hem…

På kvällen kom efterlängtade Jocke och ordningen var återställd!

Annandag jul var det sedan dags för Farmor med man att komma och hälsa på. Det fixades underbar middag av Teskedspappan (efter Teskedsmammans recept) och vi umgick i lugn och ro….

Morgonen inledde vi dock med en liten promenad ut i skogen och tittade på de frostiga träden som hade fått vit skrud av dimman….

Över lag har det varit en trevlig jul, förutom en trött Totte som går på penicillin pga en öroninflammation och så har vi då Alfred, som är ett kapitel för sig själv 😉