Etiketter

, ,

Stod det på lappen som vi fick från dagis (ja, jag säger och skriver dagis), då vill de ha semesterlappen inlämnad… Nu har vi fått dispans från det men hur lätt är det att lämna in hur ungarna ska vara lediga i sommar?
Vi har ju ingen som helst aning om hur livet ser ut ens nästa vecka…. Sommaren kan te sig som följer;

  1. Maken får jobba kvar på sitt jobb och min akassa är slut och jag får få på någon åtgärd, detta skulle innebära att barnen går halvtid på dagis, grovt räkna på nivå 2. Maken jobbar i så fall både dag , kväll och natt…
  2. Han får sparken och istället jobb någon annanstans, kan han komprimera arbetstiden så han kan jobba varannan vecka så är det också lugnt, då får barnen gå heltid på dagis varannan vecka när vi är ensamma hemma, för jag hamnar osvikligen på åtgärd om jag inte får jobb.
  3. Han får sparken och jobb någon annanstans och vi måste flytta….

Hur lätt är det att planera någonting utifrån det här? Jag söker jobb som en galning i Halmstad + kranskommuner men ännu efter 60 sökningar så har jag ”bara” 1 intervju bakom mig…. Men i värsta fall så får jag jobb i stan och maken jobb i Kiruna….

* * *
Den här bilden mötte mig förut när jag kom och satte mig vid datorn. Affe hade smugit upp jämte Ian som kollade på Elias på tv4 Anytime…
Alfred är en företagsam 20 mån gammal kille ;)Jag skrattade ganska gott åt Totte förut, han kom inrusande till mig på kontoret och vrålade ”Jag kan inte välta längre!!!”.
Ehhh… nähä…. och varför skulle han det? Detta har jag ännu inte fått svar på ;)Maken pratade i telefon förut, med ”facket” från sitt jobb och helt plötsligt säger han ”du, jag får lägga på nu, jag ringer dig om en liten stund”. Jag tar mig till vardagsrummet och ser att Alfred har tagit av sig byxorna och strumporna, blöjan har han vid knäna *tack gode gud att han inte bajsat* och Ian står jämte och hoppar och säger ”men han ska gå och kissa”… Vems påfund detta var vet jag inte… Alfred kom till toan men inget kiss kom…

Dessutom har jag börjat tröttna lite, och jag känner mig inte det minsta omedgörlig just nu…. för 1 år sedan – den 15 april – byggde jag en hemsida till en förening.
Jag reggade domän, fixade grafik, lade upp databas, byggde upp sidan snyggt och fint och skrev manualer till den som skulle ta över administrationen. För detta ville jag ha 2000 kr, vilket är en liten summa i jämförelse, med tanke på att jag snart är uppe i ett par hundra arbetstimmar…
Än så länge kan vi säga att jag jobbade ideellt… Jag har inte hört ett pip mer från föreningen än att de ville ha ÄNNU mer hjälp när webbansvarig byttes ut till en annan person.
Men nu har de fått till den 15/4 på sig att betala, sedan stänger jag ner sidan (eller ja, lägger den offline) och redan nu har jag satt ner behörigheten på webbansvarig, han kan inte göra några åtgärder alls from ikväll, bara titta… Vi får se om någonting händer nu….

Nu ska Alfred i säng och jag ska poppa popcorn till de andra två för lite fredagsmys, väl mött på er tills nästa gång…