Etiketter

, , ,

Alla barnen fick sig en dusch ikväll, Totte kniper alltid ihop ögonen stenhårt och när maken skulle torka honom så säger han
”Totte, titta på mig”
Totte -”men jag ser inget” och kniper ihop ögonen hårdare….
Maken –”men det är ju för att du blundar” och Totte torkar ögonen och öppnar dem och säger
”men nu ser jag bra”…

*suck*

Jag sitter i soffan och stickar (läs; försöker sticka) och Alfred använder mig som klätterställning… Helt plötsligt så tar han tag i mitt ansikte på båda sidor och tittar mig djupt i ögonen och ler… vad nu då? Jag vet inte vad han pysslar med men han är rätt rolig så han får fortsätta…. Efter några ”arga-leken-stirrande” så sticker han ut tungan mellan läpparna och ska pussas…

Alfred är en rätt pussig liten kille (och pussvänlig också för den delen) men han är värre än en S:t Bernard…. han ska alltid pussas med tungan halvvägs ute, hur mysigt är det på en skala? Och har han väl dragit in tungan så är han snorig istället….

När jag kom till dagis förut idag så satt ett gäng barn runt en stor sandhög i sandlådan. Ian och Alfred hjälpte till att ösa sand på högen…. Jag satte mig jämte Alfred och frågade om det gick bra, han tittade sig omkring och fick så syn på mig, lade ner spaden försiktigt och KASTADE sig över mig =)

Ian satt på andra sidan högen och såg mig inte utan hörde mig bara, huvudet gick fram och tillbaka och han letade…. ”jag hör mamma men jag seeeer henne inte”….. Till slut fick han syn på mig och kom fram, min kommentar då var ”du ser ut som en liten korkad man som levde på 40-talet och som försökte ta över hela världen” (vem påstår att man ska vara tydlig till barn?) Ian hade snor rinnandes och i detta snor fanns mängder av sand så han hade en liten mörk Hitlermustasch… En av lärarna sa att de är ekologiska och använder sand istället för papper till snoret. Den där killen är en kul prick =)

* * *

Idag satt jag och såg efter 10 med Malou von Sivers… veckans tema är barn som föds för tidigt… visst ett bra och intressant ämne i sig och det är bra att man får insyn i den världen, särskilt när man har turen att inte behöva träda in i den, men alla runt omkring en är inte lika lyckligt lottade och som medmänniska vill man ju gärna stötta så gott man kan…. och då är inte kunskap fel.
I alla fall, både igår och -särskilt- idag har jag suttit och tittat och gråtit, eller ja, gråtit är väl fel uttryck om idag… HUR SJUTTON KLARAR HON AV DET?!?!?! Den där Malou…. Vid många tillfällen (ja jag är sorgligt arbetslös) så har jag bölat ögonen ur mig och hon har inte ens ryck till i ögonen?! Hur göööör hon?! Botox i själen?
Jag menar absolut ingenting elakt -det vill jag kraftigt dementera- utan jag är istället grymt imponerad av hur proffsig hon är! För att i nästa sekund snoppa av Gert Fylking i champangelunchen att tom inte han hänger med *my kinda girl*….