Etiketter

,

Nu har då påsken kommit till Halmstad. Den kom säkert tidigare än i tisdags (7/4) men det var då jag upptäckte det 😉

Jag var inne hos sonens dietist och hittade fjädrar i fler än en buske (?) och varmt var det också, bilens termometer sa 18 grader men 16 var nog mer sanningsenligt, men skönt var det, fast det blåste en del…

Idag (9/4) hade jag bara 1 barn hemma – lilla Prozac (även döpt till Alfred) och då känns det som semester att åka och shoppa! Han och jag åkte först till chokladbutiken där vi fick 300 gr choklad till priset av 200 gr! *yey* så ikväll har jag ätit rabarbertryffel doppad i mörk choklad *goooott*. Efter det så tog vi vägen till Rusta för att köpa garn, men de hade bara stora nystan (150g) i naturmaterial så vi köpte bara ett insektsnät till ytterdörren och åkte till Max istället =)

Efter att ha stillat vår hunger så åkte vi in till centrum och hittade faktiskt parkeringsplats! Det var längesedan jag såg så mycket folk i stan!
Prozac var lycklig för han fick gå idag istället för att åka vagn, eftersom jag bara hade han att hålla ordning på, trots det så hade han försvunnit inne på Rusta tidigare på eftermiddan 😉
Jag hittade det jag skulle ha och gick dit, sa ”kom nu” till Alfred och trodde att han hängde med som vanligt, men Alfred fick för sig att gå åt ett helt annat håll och krypa upp i en skyltningssoffa… Enligt en vänlig själ så satt han där och fnissade åt mig medan jag gick runt och letade, han var inte borta en enda gång, han satt ju på samma ställe hela tiden… enligt honom….

Vi promenerade Klammerdammsgatan ner och gick in till ”garntanten”, där hittade jag Eco Babyull, och det är ju både naturmaterial och ekologiskt, dessutom bara 25 gr i varje nystan så det blev fyra nyanser!! Det hade jag uppskattat i alla fall!! Så nu har jag både choklad och garn till det paket jag ska skicka iväg i den garn&choklad-bytar-klubb jag är med i… eller ja, man anmäler sig och så får man namn och adress att skicka till och så får någon annan min adress. Jag är MÄKTA nyfiken på att se vad jag får…

 

 

 

Idag, Långfredag, så jobbade maken på förmiddagen och jag stämde träff med kompisen på nya lekplatsen på Örtvägen här i Oskarström, har du inte varit där med dina/ditt barn så kan jag hett tipsa om den här lekplatsen!

Vi satt där i goda 1½ timme och sippade kaffe och knaprade waffers med chokladsmak och bara njöt i sköna solen! På vägen dit såg jag att grannens häck börjar sätta löv, och höjde jag blicken lite så såg jag ju faktiskt att det mesta sätter löv nu…

Barnen lekte och kivades som 2 st blivande 2-åringar, en 3½-åring och en 5-åring kan göra, på det där viset du vet, där man vill spika upp dem på närmaste vägg… alternativ tejpa ihop armar och ben PLUS mun med silvertejp…. Men både de och jag överlevde det också, antagligen tack vare den härliga vårkänslans skull =)

Väl hemma skulle lille Prozac INTE sova, det kunde jag göra själv – kärring (ungefär så)… jag testade om jag kunde få honom att sova i Ians växasäng, men det var ju fetkört. Innan jag ens satte foten på översta trappsteget för att gå ner så var ju han uppe och studsade som en studsboll, inte skulle han sova inte, han skulle LEKA!
Efter en timmas ”Alfred gå och lägg dig” så gav jag upp, gick upp och förklarade läget och lade honom i sin spjälsäng, med 2 spräckta trumhinnor som följd… den ungen kan skrika när det inte passar! Brydde jag mig? Jo förvisso gjorde jag ju det men väste olycksbådande genom tänderna att nu är det nog och nu håller han tyst och sover! Och det gjorde han *kors i taket*

Pappa har lagat husvagnen sedan han kom hem och jag har… eh… slappat framför datorn 😉 barnen springer som 2 svarta troll ute – det blir bad ikväll, särskilt som vi ska till farmor imorgon…

Nä, nu ska jag gå och kolla på Häxan Surtant och virka färdigt Ians Tombliboo.