NTF:s bidrag ska fasas ut! *väldigt, väldigt upprörd*

Hörde på nyheterna idag att NTF:s anslag ska minskas från 25 milj till 3 milj…. och HUR mycket kommer detta kosta samhället?
Trafikinformation behövs så otroligt! Jag har (som sann Bilkårist) engagerat mig stort i frågan bakåtvänt åkande för barn, just för att jag själv har små barn och att jag -på Familjeliv.se– sett riktigt många stolpskott som riskerar sina barns liv och hälsa, här är en tråd jag har skapat om det hela.

Här kommer lite smakprov:
Min dotter är nu snart 3 år (nästa månad) hon har åkt bakåtvänt tills för bara någon månad sen. nu skriker hon rätt ut om hon åker bakåtvänt, så hon trivs nog inte med de längre..
Trivs? trivs hon med livet? trivs hon med att kunna gå? ta ditt föräldraansvar och se till att hon åker bakåtvänt! Samma mamma fortsätter med argumentet att det är lagligt att åka framåtvänt… VARFÖR barnen åker bakåtvänt har helt gått henne förbi.

min dotter fick bälteskudde när hon var 3 år. Hon var lika lång som en normal 5 åring. Så det fungerade bra.
Och hennes nacke var lika mycket utvecklad?

Jag kommer vända honom vid 12 kg. Vet inte när det blir, 1,5 år?

Jag blev chockad när jag läste detta, dumhet eller okunskap?

Folk vänder sina barn vid 2½-3 års ålder för att det ser otrevligt ut, för att barnen skriker, för att de har växt ur stolen (vilken 3-åring är längre än 125 cm? det är den längden som krävs för att växa ur vår stol i alla fall…) och det finns många fler, lika korkade som dåliga ursäkter på varför folk vänder sina barn…

Vill regeringen ha det på sitt samvete? Behövs inte trafikinformationen när okunskapen om hur barn SKA åka är så pass stor ändå?

Finns inte en chans att jag kan stödja en sådan regering! De begriper inte att drar man in trafikinformation så kommer olyckor öka, barn bli mer skadade och nyttig forskning gå till spillo.
Bilkåren hjälper NTF i mycket när det gäller information till barn och föräldrar, kolla upp att bilstolsförsäljare följer de rekommendationer de har skrivit på att följa, jag har bedrivit timmar med att räkna cykelhjälmar osv…

Trafikinformation behövs – punkt slut!