Etiketter

Nu högblommar äppleträden!
Vi har 2 träd precis utanför trappan så varje gång jag tittar ut så ser jag bara ett hav av äppleblommor.
Jag hoppas att vi får lika mycket äpplen i år som tidigare år, just det här trädet som jag fotat på de 4 översta bilderna (och vänstra bilden i rad 3) gav frukt först förra året, av de 5 vi har bott i huset. Jag misstänker att maken klippte bort alla fruktanlag när han beskar det första hösten.

Nu har vi varit lite slarviga på att beskära sedan dess så de har ”antenner” överallt… men samtidigt skuggar de otroligt bra och med min hy är det just skugga som gäller och det svalkar sååå skönt under ”mina” äppleträd… i min hängmatta =)

På högra bilden i rad 3 uppifrån så har vi bevis för att Tottes familjeträd också kommer ge frukt kanske… Totte och Ian slaktade effektivt trädet förra året genom att dra av alla grenar de nådde *gråter vid tanken*. Trädet verkar återhämta sig trots det, men det är nog bara 2 sorter på det numera, istället för 3…

Dessutom kan jag bevisa att vi fick lite sol idag, men bara ca 14 grader, så barnen har gått i långbyxor idag…. men så underbart med lite regn! Synd bara att torkställningen stod ute 😉