Sovmorgon idag med! Kan det bli härligare?! Fast det var inte lika oavbrutet sovande idag som i veckan för ungarna var hemma, och sover man lika lätt som en fjäder faller så vaknar man när lilla älsklingen trillar och gråter… fast han är en våning bort…

* * *

Reflekterade idag när jag hängde på FL att saker och ting är inte lika för mamma och pappa när de är separerade… Hänger du inte med? ok, vi målar upp ett scenario;

Mamma lämnar barn hos pappa (med sambo), över helgen. När mamma hämtar barnet har pappans sambo gjort något med barnet, vi kan säga klippt/färgat/permanentat håret…. Då blir det ett *svordom* liv på mamman och hon tycker att pappans sambo har gjort fel!
Här reagerade jag!

Men om pappans sambo hade frågat pappan om lov då?
Har inte pappan lika stort beslutsfattande som mamman?
Frågar mamman om lov varje gång hon går och klipper barnet?
Får pappan ens veta när mamman klipper barnet?

För i ärlighetens namn, om nu gemensam vårdnad ska vara gemensam vårdnad så är det väl fullständigt på sin plats att mamman frågar pappan om lov att klippa barnet när det är hos henne, som tydligen alla (?) mammor anser att pappan ska fråga allting?!

Som bonusmamma – som försöker hålla mig utanför pappa/barn/mamma-relationen – så kan jag se att pappan har inte ett piss att säga till om. Tack och lov så börjar barnen bli så pass stora nu att de faktiskt har en egen vilja, fast inte alla inblandade är riktigt förtjusta i den detaljen…
Nä, boendeföräldrar ska tänka över sitt egna beteende innan de ifrågasätter umgängsföräldern, det är föräldraskap på lika villkor, även om de anser sig ha 100% beslutsrätt eftersom barnen bor hos dem.

Mumbojumbo 

Idag var det även fullmåne kl 06:01. Jag har byggt ett litet uppskattningsaltare på utsidan, vid uthusets ena gavel, den som vätter ut mot skogen och dess invånare… varje gång det är fullmåne har jag för intention att tända rökelse och ett ljus för att tacka mina vänner änglarna och alla andra väsen som ger mig hjälp och stöd i livet, för den senaste månadens oumbärliga hjälp.
Det är jättehärligt att göra detta och det känns i hela kroppen, man känner sig aldrig ensam därute….
Gå i månens ljus och ha en trevlig söndag….