Etiketter

, , ,

Efter fika med kompisen och hennes barn så fick jag god hjälp av barnen att plantera om de små plantor som kommit upp ur de frön vi begravde för 10 dagar sedan.
Solrosor, gula pärontomater, malva och broccoli hade vi fått upp en ansenlig mängd av. Vi valde 12 tomatplantor och för att se skillnaden så ställde vi 6 ute och 6 inne i söderfönstret….
Förutom det så planterade vi äpplekärnor från Royal Gala (?) som barnen så frikostigt hade sparat på diskbänken för att föda flugorna (äppleflugor?) med 😉 även en pokado (avokado på lokal Ian;ska) åkte ner i en kruka, får se om vi lyckas denna gången….

Det var även lite omplantering av växter vi hade fått i julgrupper i julas, bl a en murgröna som överlevt OCH frodats trots att jag glömt bort den emellanåt…

Igår lyckades Alfred attackera utetrappan så pass att den gav honom ett snyggt blåmärke i pannan.
På bilden är ”banget” 3 timmar gammalt och fortfarande ilsket rött. tur att det tog där och inte i ögat ändå… Den här ungen har noll självbevarelsedrift och står gärna på sin bobbycar t ex.

Det är ALLTID en massa bulor och blåmärken på honom. För några månader sedan så ställde han sig på 4:e trappsteget i trappan inne och HOPPADE!! *mamma får magsår*

Han var väl 19 mån tror jag… 3½-åringen har precis börjat våga hoppa därifrån…
Det var ändå bara ett exempel…

Idag har han verkligen varit i sitt esse!!!

  • Jag hittade honom i trappan i hallen, och han tuggade på något… jag höll i vanlig ordning fram handen för att han skulle spotta ut, och ut kom en FLUGA!!! Då sitter ungen och äter döda flugor som ligger i fönstret!!! *uäck* Den ungen har INTE fått några pussar idag! Ungefär som när Ian pussade katten i ”dajmkrysset” (rumpan) inga pussar där heller….
  • Nästa sak är att han får bort tangentlåset på mobilen, får igång webbläsaren OCH ringer en kompis! Tack gode gud att kompisen inte svarade 😉 Jag får väl ett roligt samtal när han upptäcker att det är ett missat samtal från mig…
  • Nu då sista saken… Alfred var ute och lekte med sina bröder igår, jag borde ha lärt mig…. När han är ute så går han osvikligen in i bilen. Vanligtvis brukar det bara vara stökigt, blinkers och torkare går igång när man startar bilen och så grus i sätena… idag var det lite värre, förutom att jag hade glömt låsa dörrarna så hade jag glömt nycklarna i tändningslåset (farligt jag vet) och han hade vridit om så att fläkten gått på högsta och ljuset stått på, hela natten… död, dödare, dödast batteri…. Så det var ju bara att gå in i garaget och hämta batteriladdaren….

Vem har sagt att livet med Alfred är långtråkigt?

Det här är filmat 090428 och gud så det stämmer!! Men visst är han söt 😉