Vi har en sådan här dammsugare *pekar på bilden* och när jag dammsög hallen idag så rullade den på mig…. låter kanske inte så avancerat eller särskilt uppseendeväckande, eller hur?

Vi ska se om jag kan förklara scenariot bra…. jag stod och dammsög i hallen med dammsugaren bakom mig och inne i vardagsrummet stod Ian, ca 2 m bort från själva dammsugaren… Som ni ser har den hjul och den rullar lätt på hårda golvet men behöver en del hjälp på matta.
I hallen har vi en gångmatta som den inte vill rulla självmant på utan man måste putta/dra den, så fort man slutar tillföra kraft stannar dammsugaren.
Jag hade dragit dammsugaren mot mig och började suga längst bort i hörnet vid trappan, dammsugaren stod på mattan… Jag dammsuger alltså tillbaka till dammsugaren, inte ifrån…

Efter 10-12 sek dammsugande och ett par steg mot dammsugaren så kommer den helt plötsligt rullande mot mig. Jag har inte backat in i den för den stod nu på en helt annan plats än när jag vände mig om förra gången och jag jobbade mig alltså tillbaka till dammsugaren.
Jag frågade Ian om han hade puttat den mot mig, men han skakade storögt på huvudet och sa ”den rullade själv” och med tanke på att han stod precis likadant som innan så tror jag honom…

När man dammsuger händer det mest roliga saker… 2 dammsugare har uppvisat samma ”symtom”. De rullar mot/på mig, de stänger av sig, de går inte att få igång utan man får vänta ett par sekunder och sedan går de igång. Ställer man ifrån sig dem med sladden i väggen så sätter de på sig… Jag trodde vår gamla dammsugare hade lite problem, men med tanke på att den nya gör likadant så tror jag inte på den detaljen, dessutom är det inte i samma vägguttag det händer, inte ens på samma våning…. Jag försöker hitta alla möjliga fysiska förklaringar till det, men ibland kan jag inte….