Idag var vi iväg in till Halmstad och köpte en luftkonditioneringsanläggning (trodde vi), Rusta hade lite diffusa skyltar och vi var väl inte helt uppmärksamma heller utan kommer hem med en kalluftsfläkt *sur* jag som skulle sova svalt och skönt inatt *trumpen*.
I alla fall, jag har beställt en över nätet nu och ska försöka lämna tillbaka den vi köpte idag…
Vi passade på och käkade på Max (till barnens förtjusning) och sedan var det matshopping på Citygross. När vi kom hem var det seriös inplockning och Teskedspappan packade för 4 dagar bland High Chaparralls ånglok… Vi siktade sköna åskmoln och vi tror att vi hörde ett muller, men mer blev det inte *sur igen* men det verkar som om den där kallfronten har passerat nu för det är lättare att andas… vi hade 30 grader och 53% luftfuktighet i sovrummet förut.


Efter att Teskedspappan hade åkt och Alfred hade gått och lagt sig framför en tågfilm så gick jag ut och plockade fläderblommor medan de andra två käkade kvällsmat, trädet står på tomten så det är snabbt gjort. Problemet jag har är att det är 1 m hög växtlighet i form av kirskål, hallonbuskar, brännässlor och vinbärsbuskar runt trädet, det är skitsvårt att ta sig fram, särskilt om man inte gillar de sniglar som det dräller av eller är så där förtjust i att trampa på ormar som det också finns gott av…
Jag fick plockat mina fläderblommor och hittade även lite rabarber på vägen in. Jag, Ian och Totte satt på trappan och rensade blommorna från skalbaggar och sedan var det skrubba citron och skära jordgubbar och så koka vatten…. Just nu står det på bänken för att svalna och sedan ska det in i kylskåpet några dagar… Det blir UNDERBART god saft!