Jag satt här förut och tänkte att det var längesedan jag retade upp mig på nåt, och vips så skrivet en sk människa på Familjeliv följande:

(Jag ber om ursäkt för att bilderna har försvunnit, de försvann i min adressflytt, men allting handlar om att föräldrar är för lata för att vänja av sina barn med blöjor tidigt. Är man 2 år ska man inte ha blöja längre typ…)

Oj oj vad jag gick igång! Jag har lugnat mig lite nu som tur är, så nu kanske jag kan få nåt konstruktivt ur mig än när bara reptilhjärnan stod och tuggade fradga…

När Totte var ca 2 år började vi potträna honom, efter månader med tvättberg så gav vi upp och satte på honom blöjan och lät honom själv bestämma när han var färdig. Förvisso med små avkänningar för att se om han klarade det. Totte var således 3 år 10 mån den där dagen när han kom och sa att han ville gå och kissa och sedan tog det inte många dagar innan han var helt torr, både dag och natt! Sedan dess har det hänt kanske 3-4 olyckor och då har det varit för att han har lekt och glömt av sig…

Ian var 3 år 2 mån när jag började med honom. Nu 10 mån senare har han fortfarande lite problem att komma ihåg att han ska kissa och ibland är det jobbigt för honom på nätterna… Det tog säkert 2 mån innan jag vågade lämna hemmet utan extrakläder med mig. Ian behövde alltså en hel del pushande för att våga släppa blöjan… men ändå är jag en lat förälder!

Alltså, om man byter på ungarna så luktar de inte (det vet väl alla?) och om förskolepersonalen låter ungarna gå i sina kissiga/bajsiga blöjor så förstår jag inte människans val att låta sitt barn gå kvar på den förskolan! En bra förälder hade tagit vara på sitt barns bästa och bytt förskola (nu tror jag inte det är så utan människan överdriver).

Visst, teoretiskt är allting möjligt, och teoretiskt är det möjligt att lära barnen bli blöjfria redan vid 18 mån ålder. Praktiskt vet de flesta att så inte är fallet, att alla barn är olika och att vissa är tidiga på att kontrollera sig medan andra har noll koll långt upp i åldern (extern länk i ämnet). Jag ser faktiskt inte nyttan av att skuldbelägga och stressa ett barn – som inte är mogen för det – med en sådan åtgärd!

Självklart ska man kolla emellanåt om barnet börjar visa tecken på att ha kontroll över sina kroppsfunktioner men jag anser att barn ska -inte- stressas, pushas lite, lockas kanske, men allt ska ske på -barnets- villkor!

Att överhuvudtaget tvinga en 18 mån till -kanske- saker den inte är mogen för, övergår mitt förstånd… framför allt alla föräldrar som nu tror att deras 18 mån gamla barn har nåt fel för att det inte är blöjfritt! Allt för många föräldrar saknar tillit till sin förmåga som föräldrar och lyssnar alldeles för mycket på människor med skadliga åsikter.
Nej, självklart är det inte trevligt att byta blöja på en 3-åring, men ärligt talat, jag tycker inte det är särkilt trevligt att byta blöja – punkt slut! Oavsett ålder…. Så jag kanske skulle ha tvingat ungarna att bli blöjfria redan vid förlossningen *funderar* Ja, jag är cynisk…. Däremot är det min förbannade skyldighet att byta blöjan, oavsett ålder på ungarna! OCH att se till mina barns bästa! Att stressa och skuldbelägga ett barn i onödan, anser inte jag vara bra ”parenting”.
För att klargöra en sak, mina barn (kan bara uttala mig om dem) går inte runt med kiss och bajs, vi byter faktiskt när det behövs.

Jaha! Så det var DÄRFÖR Totte kunde kissa/bajsa på sig och sedan gå med det utan att genera sig… *duh* och nu snackar vi inte en gång… 100 gånger kanske…
Som sagt, alla barn är olika och utvecklas i olika takt, vi som har nåt innanför pannbenet vet det….. Rent krasst skulle det alltså räcka med att få lite skit i blöjan för att barnet ska fatta att toaletten är ett bättre alternativ, om man ska gå på vad människan skriver…. *himlar med ögonen*

Nej, lilla gumman, du har erfarenhet av DINA barn och DINA småsyskon… De är inte mallen för sveriges rikes befolkning. För om jag – lika trångsynt – skulle börja uttala mig så skulle jag lätt kunna säga att 1-åringar ska gå på tå, för det gjorde mina! 9 mån gamla barn SKA gå.. för det gjorde mina… ALLA barn får sina första tänder vid 13 mån ålder… för det fick mina…
Nä, jag vet att alla är olika och utvecklas i olika takt. Man kan skriva att ”mina barn och syskon var blöjfria vid 2 års ålder” men man kan fan inte förutsätta att ALLA barn är det och OM de inte är det så är det lata föräldrar! *skakar på huvudet åt trångsinthet*
Människan mal på om blöjberg hit och barnens miljö dit… men inte någonstans framgår det att människan använder tygblöjor… och där erkänner jag, DÄR är jag lat, och använder engångsblöjor, men tygblöjor är bra och jag beundrar dem som använder dem!Ahhhhh….

GUD så skönt att få ur sig….

Jag anser mig inte vara en fördomslös människa – onej, jag ÄR bara människa…. men att bli påhoppad och bli kallad lat av en fördomsfull människa som inte har någon som helst jävla insikt om vad vi har eller inte har gjort, där går min gräns…

Åt sådana inskränkta människor har jag bara en sak att säga: Kiss my white hairy ass! Och läs på om ämnet innan du försöker starta en diskussion!