Jag har sedan förra sommaren dragits med magsmärtor efter en väldigt stressad tid, jag mådde piss helt enkelt, större delarna av 2008 är bara dystra för mig…

I alla fall, jag gick tidigare i höst på Nexium som drog ner magsyra-produktionen och som samtidigt dumpade mitt psyke totalt. Jag blev trött, likgiltig, såg allt i svart, totalt håglös och hade jag gått de 4-6 veckor på medicinen som jag skulle så hade jag nog tagit livet av mig.

Det har tagit mig ungefär 2 veckor att komma tillbaka och först nu börjar jag må bra igen… Magen mår bättre och med kontrollerat kaffeintag i små koppar så har magsyran hållits på en nivå där samarin räcker för att lugna, medan jag drog i mig både Inside och Omeprazol Rathiofarm förut.

Däremot har smärtorna hängt kvar, samt en svullnadskänsla där det har gjort ont. Nu har dock det problemet blivit mindre under den senaste veckan, vet du varför? Jag har ätit ingefära!Ingefära är en gammal läkeört för matsmältningsproblem och t ex mot åksjuka. När jag blev gravid med min minste grabb så tuggade jag ingefära, starkt och inte direkt gott men det lugnade mitt illamående. Det absolut bästa var ingefärakolor som inköptes i stades lokala Asian-shop 😉

Min frukost har bestått av 2 msk keso, 1½ dl (ungefär) naturell yoghurt, 1 msk psylliumfrö och ca 2 tsk mald ingefära. Inte världens absolut godaste men det går ner utan problem och magen känns mycket bättre! Plus att jag inte har några som helst problem med psyket!