Etiketter

Igår fick jag ett samtal på jobbet, maken undrade om jag kollade ankorna innan jag åkte till jobbet… när han frågade så kan jag inte minnas att jag hörde dem… de brukar vanligtvis föra ett herrans oljud när man kommer ut för de är konstant på randen till svält… Men det hade varit tyst….
Det visade sig att det låg en död bebis kvar i hagen och resten var borta! Med hål i stängslet och tecken på att ”nåt” hade grävt vid staketet. Våra slutsatser är att;

  1. Det har kommit in en mink eller räv i hagen och skrämt ihjäl en och de andra har flytt över staketet.
  2. Det har kommit in en mink eller räv i hagen och skrämt/bitit ihjäl en anka och dragit iväg på resten…

Den enda ankan som klarat sig är den som gick lös på grund av att han bråkade med den andre hanen, som vi fick avliva för någon vecka sedan pga ålder. Vi skulle ha satt in honom till de andra men det har inte blivit av och det var antagligen det som räddade livet på honom. Nu är han dock väldigt ensam så vi har påbörjat en jakt på en hona till honom.
Våra problem med vinterförvaringen av dem löste sig effektivt, men vi sörjer våra vackra svarta myskor….