Etiketter

,

Om du kommer hem till oss och det ligger tussar med toapapper eller pappersnäsdukar lite här och där… tro inte att vi snyter oss och slänger papperna på golvet, nej det är Alfred som har hamnat i en fas där det ska bäras toapapper i varje ficka och en tuss minst, i handen….

Han fyller ju 3 år om 2 veckor och jag fick frågan igår vad han önskar sig i födelsedagspresent…. saken är den att jag vet inte. Hans favoritleksaker är en ziplockpåse (som han stoppar lego och papperstussar i) och en tom omeprazolburk (min halsbrännamedicin) som han har det ena och andra i…

En annan favorit är att leka med ”tusenlappar”, men det ska vara hyfsat långa kvitton för att han ska bli nöjd. Tusenlappar = kvitton….

Dessa favoritsaker är är ju sådant som blir över här hemma i alla fall, vad ska man då ge ungen i födelsedagspresent?

Jag tipsade om duplolego eller vanligt lego, det gillar han att bygga med… och vanliga pärlor till pärlplattor, köpte 7000 pärlor för ett tag sedan men det är inte många kvar av dem nu….

Dagen X10 (alltså den 16/7) så glömde jag ju av att jag hade köpt nya glasögon också. Specsaver hade ett perfekt erbjudande om bågar för 395 kr. Mina gamla glasögonbågar (gamla och gamla, från maj2008) hade gått ur sortimentet och tack vare Alfred *fnys* så var de en smula misshandlade… och de var på gränsen att helt falla i småbitar. Eftersom de inte kunde lagas, då det inte fanns reservdelar så fick det bli nya.

Eftersom man inte ska göra synundersökningar medan man är gravid och ammar, så blev det billigast möjligt med ”gamla” receptet, så att jag får hela glasögon i alla fall.

Så när det har gått ett par månader efter amningsstopp så kommer jag köpa nya glasögon med reflexfria glas och antagligen progressiva också…

Så för 395 kr är jag nöjd med glasögonen….