Men nu är jag upprörd igen

Återigen är det ett hallåande om könet på mina barn, jag har alltså 4 killar med varierande intressen.

Nr 1 – Star Wars nörd och typiskt killig, tjejer är tråkiga

Nr 2 – Tjejtjusaren! Sist han var på kalas var det han och 13 tjejer, älskar Hello Kitty, rosa, lila och glitter….

Nr 3 – Är periodare, ibland är det Pettson&Findus, Thomas Tåg och ibland Hello Kitty.

Nr 4 – Jag har börjat indoktrinera honom så smått… Sitter just nu och bevakar en Hello Kitty-tröja på tradera till honom.

Jag köpte en helt underbar Molo lurvfleece till Hannes och han klär underbart i den! Men bara för att den är hallonröd och gul *mammas lilla hallonbåt* så envisas alla (särskilt damer 50+) att säga -HON- till honom…

När jag sedan påtalar att det är en pojke så har det aldrig slagit fel;
– Är det en pojke? Man tar så lätt fel när det är en röd overall.

Vaddå tar fel? Jag vet ju att det är så att om man bär rött som bebis så blir man snabbt klassad som flicka, detta ignorerar jag totalt och vill istället säga; – Så bara för man har rött så blir man flicka eller?

Jag vill ha klara härliga färger på mina barn och då blir det nästan enbart tjejkläder eller unisexkläder som gäller. Varför klädfabrikanterna envisas med att killar ska ha murriga eller jordfärger på sig övergår mitt förstånd.

Jag älskar kläder från MeandI, småfolk, katvig, Molo osv… men jag kommer bli ruinerad om ungarna ska ha detta. Observera nu att det är inte för att det är märkeskläder, nej, nej, det är för att de har så klara fina färger i roliga mönster.

Så tack och lov för Lindex, H&M och Kappahl som har lite märkeskläderkopior och som uppmärksammat alloverprint och färger!! Det finns lite budgetkläder att tillgå, för att inte tala om räddaren i nöden – Tradera.

Däremot finns det en annan sak som irriterar mig ofantligt! Hello Kittykläder kommer nästan enbart i tjejkläder! Det finns enstaka plagg som inte är tjejrosa och har volang, men då blir de nästan alltid vita, svarta eller grå… Dock finns det INTE kalsonger med Hello Kitty på. Den klädkedja som kommer med en kollektion med unisexkläder med Hello Kitty på (inkl kalsonger) kommer göra en lysande affär!!!

Det är inte bara mina pojkar som älskar Hello Kitty, jag kan snabbt summera det till iaf 10-talet killar bara i närmaste umgänget, som gillar denna hemska lilla kattjävel…

Alfred i sin fina flickjacka