… är pinsamt…
Varför kanske du undrar… jo för när vi går därifrån så lotsar jag ett fyllo genom stan mitt på blanka förmiddagen… och man SER vad folk tänker; ”så full så tidigt, fruktansvärt”.

Så här är det; Teskedspappan tycker det är väldigt ”obekvämt” att gå till tandläkaren, så han får alltid en lite sup för att bli dåsig, dum i huvudet och aspackad!

Hade krogarna haft preparat med samma effekt på den lilla volymen så hade det inte varit en lönsam bransch, kan vi säga…. Att gå från nykter till bli-upplockad-av-polisen-pissefull på en 3:a guggamoja/snaps så hade det kunnat bli många sittningar per kväll.

När man kommer dit är allt lugnt, Teskedspappan är som han brukar (säger väl iofs inte så mycket, men jag är van numera efter 9 år ihop).
Han får den lilla muggen med det medicinluktande innehållet och så får han sitta i väntrummet…. Idag bläddrade han igenom en tidning och efter 5 min trodde jag att det inte skulle ta ordentligt idag, ibland uteblir den totala effekten om det har intagits en för ordentligt frukost innan, men när han försöker lägga sig i soffan i väntrummet så är allt lugnt, det har tagit som det ska….

Jag sitter kvar och ammar Hannes lite och när jag kommer in i behandlingsrummet så är de klara till 2/3. Jag frågar om de får nåt vettigt ur honom och både tandläkaren och sköterskan bara knäcker sig och säger att ”mycket kommer det men vettigt är det inte”…

Teskedspappan hamnade idag i pladderläget, ibland hamnar han i sovläge och tandläkaren får upprepade gånger skaka liv i honom så att han vaknar, men idag var det istället ”Nu får du vara tyst så jag kan borra”… Man kan helt klart jämföra det med när han får en öl för mycket och munnen går på tomgång och hjärnan har däckat i ett hörn…

Vid ett tillfälle kände Teskedspappan att han dräglade lite och skulle torka bort det, när han fick upp handen till sin skäggprydda haka sa han ”Här var det ludet, jag måste ha skaffat hund” och på det stadiet ligger det….
En annan gång kom vi ut till disken och jag skulle ha några lappar och stod och pratade med dem, på disken finns ett litet klistermärke med vilka kort de tar och med störst text står det Visa, Teskedspappan lägger handen på klistermärket och frågar om vi vet vad han har under handen… han lyfter på handen och säger; jag kan Visa… *lustigt så det förslår*

Idag när vi gick så fick tandläkaren skaka liv i honom och påtala att vi skulle gå, för att sedan hjälpa honom upp ur stolen för det verkar som att baken hade blivit för tung på honom så alla försök resulterade i att han rasade tillbaka till stolen.

När vi kommit ner i hissen och ska gå i gången under huset vid Konditori Regnbågen så tag han ut kurvan rätt friskt så jag, med Hannes i babyskyddet på armen, fick gå tillbaka ett par meter för att suga tag i jackan och rikta in honom på rätt väg. Då råkade jag se en tant inne på Regnbågen som pekade lite diskret ut på oss och jag kan bara tänka mig vad hon sa till sitt fikasällskap…

När jag bad honom att observera trottoarkanten så blev det ett sådant där ”silly walk”-steg som John Cleese tar i en sketch från Monty Pyton… Foten lyfts nästan en meter över marken och steget är säkert 1,5 m långt…. När han ska hoppa in i bilen, nåja, ta sig in i bilen så fungerar inte motoriken riktigt, han rasar ut igen och klättrar likt ungarna in istället… Bälteshållaren hittade han inte alls utan jag fick spänna fast honom…. När vi hade kört Torsbygatan ner så sov han, ska vi gissa på 10 sek effektiv körtid?

Väl hemma ville han ha mat men jag skickade upp honom i säng för han hade väl tuggat sönder sig totalt… 5 timmars tupplur senare var han nästan helt klar, lite seg och de dumma kommentarerna kommer fortfarande men han är vaken och nykter i alla fall.