Etiketter

, ,

Den 22/10 genomförde vi årets kyrkisfotografering. Jag hade tagit ledigt för Totte så att vi fick ihop en syskonfotografering fast Totte slutat på dagiset. Det gick jättebra och när vi skulle fota Hannes singelbild blev det fullträff på första bilden!!
Men det är strängt med alla som fotar, i år har jag för mig vi var 56 st i lokalen och man tycker det är barn överallt.

Helgen 23/24 var vi hos farmor och farfar Roy och hade 60-årskalas. Farmor fick sjal och en kaffemugg med tillbehör i form av smaksatt choklad och kanelkex, funderar på en sådan själv, såg väldigt gott ut…

Vi träffade släktingar för första gången på 2 år och det är alltid lika trevligt, jag är lyckligt lottad med en trevlig men originell släkt på min mans sida *positiva ordalag*

Ian-citat: ”Jesus tycker om att vara i kroppar”

 

Den 25 okt var Ian på BVC med pappa, han… Ian alltså, var 105,5 cm och vägde 15,3 kg. Det är en liten och nätt 5-åring vi har. En vanlig ”åkomma” efter att de har fått celiakidiagnos, i och för sig var han inte stor innan men att stå still 1 år pga celiaki gjorde ju inte direkt underverk för hans tillväxtkurva.

Jag har under veckan påbörjat en utrensning av mina saker och har gett iväg en fullknökad papperskasse med pysselsaker till Kyrkis och även lagt ut en del på tradera, mer kommer gå ut på tradera under de närmaste veckorna…. jag har massor med ”skit” som jag inte använder.Vi var iväg på utvecklingssamtal i skolan. Ludde imponerar både på oss och på lärarna och det gillar jag. Jag var lite orolig för hans skolstart, Ludde har aldrig legat i de främsta leden när det gäller utveckling och är lite av en ensamvarg.

Han har gjort ett enormt skutt i utvecklingen och har börjat måla och rita i stort sett jämt, han som tyckte det var aptråkigt förut…. Han har börjat skriva riktigt snyggt och börjar knyta nya kontakter. Leka med andra brukar sällan vara Luddes grej.

På fredagen 29 okt var han dessutom på sitt första disco, han var utklädd till spöke och det var jättekul tillsde gick ”spökrundan” i källaren och han blev rädd och ville hem, som tur var så var Teskedspappan med och var discovakt så det fanns en räddare i närheten

Själv har jag börjat rusta för helgens begivenheter, lördagen kommer vi ha 5-årskalas för Ian, första helgen som Teskedspappan är ledig i oktober och vi är hemma… Först hade han beställt pannkakstårta men vi kompromissade till slut att det skulle vara våfflor och sedan vanliga tårtor.Detta innebar att vi idag på eftermiddagen har stått och bakat 2 glutenfria sockerkaksbottnar till 2 små tårtor. En botten ser ut som en blomma och den andra som ett hjärta… den skulle Ian och Ebba dela på bestämde han….

På söndag har vi dop och det kommer det mer om efteråt….