Etiketter

Idag var jag tvungen att åka och handla, jag hade alla 4 barnen med mig eftersom Teskedspappan jobbar på High Chaparral den här helgen. När jag stod och pantade flaskor så fick Hannes för sig att alla människor han såg var ute efter honom och började TOKVRÅLA!
Jag hade dessutom problem med Tomran som bara sa att jag skulle lägga in flaskorna med botten först – trots att jag lade varenda flaskjävel med botten inåt. Hannes vrålande, skitmaskinen pep och att kön som växte bakom mig gjorde inte irritationen mindre, så visst jag kanske fräste åt ungarna när de hade proppat hela vagnen full med jackor.

Då tyckte en klimakteriekossa att kritisera mitt beteende mot barnen var en jättebra och konstruktiv sak att göra. Ni vet, en sådan där människa som måste hacka på andra för att må bra själv….
Då blev jag ännu mer förbannad och istället för att ta ett steg tillbaka och bli tyst, vilket jag tror att hon förväntade sig, så tog jag ett steg framåt och undrade om det inte var bättre att komma fram och fråga om hon kunde hjälpa mig istället för att grinigt kritisera?
Sedan gick jag….

Senare vid frukten kom hon ikapp och sa ”det var inte meningen att låta så grinig och jag vill jättegärna hjälpa dig, jag förstår om du är stressad…”
Men herregud, tror människan på riktigt att en grinig kommentar i en kö är hjälp? Tror hon verkligen att allting blir bättre av kritik? Om hon hade kommit fram och börjat prata med Hannes när han skrek, eller frågat i alla fall om hon kunde göra något, då hade hon fått ett leende och ”tack, gärna, kan du snacka lite med lillkillen”… istället för en stressad och förbannad mamma….

Om du nu är en sådan där ”duktig” människa som måste tala om för andra när de gör fel – särskilt kvinnor med ett gäng barn runt sig – så kanske du ska ta och tänka ett varv till. Kan du hjälpa människan eller ska du sänka henne lite till? Tror du inte hon har det jobbigt nog, än att du ska vara en sådan där sugga som talar om för henne vad hon redan vet? En stressad mamma vet precis hur hon inte ska tala med barnen, men orken finns inte att hålla emot alla gånger. Då kan du välja att vara en hjälpande hand istället för att göra situationen värre…
För ärligt talat, TROR du verkligen att din korkade kommentar är en bra sak?