Jag har blivit anklagad för än det ena och än det andra de senaste dagarna, bl a att jag ”lever” genom mina barn = klär mina barn i kläder för att tydliggöra min åsikt.
Merparten verkar utgå från att jag kör ett genusrace och lever och lär efter genus, vilket faktiskt inte är saken utan helt enkelt det att jag gör det möjligt för killarna att ha kläder som de gillar!
Det blir ett jäkla liv när Alfred har klänning, lite mindre liv när Ian har rosa Hello Kittytröja men inget liv när Ludde har Star Wars-tröjor! Alla tre får samma möjligheter att påverka sina kläder men skillnaden är tydlig!!! Det är SÅÅÅÅ viktigt att det är Alfreds egna val att välja klänning för ajabaja om det är jag som föreslår det.
Däremot är det tydligen inte lika hemskt om jag föreslår en Star Wars tröja till Ludde? Det är INTE ok att påverka sitt barn åt ett håll, men helt ok åt ett annat håll? Snacka om att vrida saker och ting till sin spets.
Och faktiskt; inte en enda gång har Alfred fått någon kommentar på förskolan om att han har klänning. Jo, första gången han kom i klänning var det en 6-årig kille som sa ”men han har ju klänning, han är ju kille?” varpå super-duper-underbara-läraren (förövrigt man) sa ”Klart man kan ha klänning fast man är kille”. Sedan dess har det aldrig uppstått några kommentarer från barnen.
De negativa kommentarerna står trångsynta vuxna för. Inne på Willys/flygstaden kom en gammal kärring tant fram och sa klart och tydligt att jag var en dålig förälder som lät min pojke gå i klänning, hon hade inget bra svar på min fråga varför eller att hon skulle förklara varför jag var så dålig förälder. 

När jag sedan vände det till att jag var en bra förälder som lät mitt barn prova på saker och ting och att det faktiskt finns värre saker än att låta dem ha klänning, jag kunde ha uppfostrat dem som antagligen hon uppfostrat sina barn, med slag och stränga straff, och fick då svaret att hennes barn blev minsann bra människor just för att de fått smäll som små… och mina barn blir hemska människor för att de inte har könsstereotypa kläder när de var små då eller?

Nä, kriga om det som är värt att kriga om, se klippet nedan och förklara sedan vad som är värt att lägga energi på, att Alfred älskar sin klänning eller det råa övergreppet nedan?