Etiketter

,

Vi ska ju göra ett matrum av vårt datorrum eftersom köket hastigt och lustigt blev 2 storlekar för litet när antalet barn blev dubbelt så många än vad livsplanen var…

Vi skulle börjat i februari men då låg jag sjuk och sedan kom alla årsmöten, konferenser och ”tågresor” i vägen, men nu finns det ett fönster på 2 veckor innan vi åker till Stockholm och lite semester så då tänkte vi försöka få färdigt det så långt vi kan. Antagligen kommer vi få köpa en hylla som vi vill ha samt lådor till denna lite senare men det är ett världsligt problem.
Vi började idag med att möblera om. Den väggen som ska ner har 2 skåp samt tv möblerat utefter sig så vi var tvugna att frigöra den väggen. Det krävdes lite tillfälliga lösningar och en ny antennsladd men det är ju bara tills vi är klara med den delen som är in mot vardagsrummet.

Efter det är klart kan vi fixa en mer permanent lösning med nya möbler osv… De vi har nu är lite anpassade efter att barnen är små och nu har vi bara Hannes kvar som inte visar hänsyn till möblerna så det är snart dags att börja investera i lite möbler som man slipper skämmas för….
Nåväl, ommöblering klart och där trodde jag att vi skulle ta det lugnt, men ack vad jag bedrog mig! Teskedspappan hämtade en kofot, hovtång och mattkniv och gick lös på tretexskivorna! De som har rivit tretex vet vilken styggelse dessa skivor är! Dammar, svåra att få loss eftersom de ska spikas fast till förbannelse och småbitar ÖVERALLT!
Det tog oss en timma att få loss halva väggen, städat och iordningställt. Vi måste packa ner alla glasen i skåpet på väggen innan vi kan fortsätta, antagligen morgondagens problem….

Här stod förut soffan och vardagsrumsbordet, akvariet har behållit sin plats.

Här stod förut tv och leksaker, vi har alltså spegelvänt rummet

Här står Teskedpappan med mattkniven i högsta hugg för att börja riva tretex. Väggen till vänster om dörren skall göras om till bardisk.

Under väggskåpet stod skåpet som nu står jämte tv:n på översta bilden. Det mesta av väggen från dörren och mot hallen till höger, skall ner. Vi är dock lite begränsade längst till höger av en eländig murstock

Med resultatet av dagen, där vi egentligen inte skulle göra så mycket så blev det ändå en hel del gjort. Förutom början på ombyggnaden så har vi sprungit ut och in med liten Selma, som har börjat gnälla vid grinden mot hallen, när det är dags att gå ut… då får man vara snabb! Duktigt gjort för att bara ha tränats i 2 dygn.

Den lilla hunden har totalt missat sin filt…

Här är då resultatet av dagens slit, ommöblerat och tretexen nere till 45% i alla fall *försöker tänka optimistiskt*